Det här behöver du (4 port):
- 300 g stora amaebi (stora nordhavsräkor)
- Tabasco med chipotlesmak
- smör
Sås
- 1 dl Jack Daniels Tennessee Sour Mash whiskey
- 1 dl hummerfond
- 2 dl vispgrädde
- 0,5-1,0 tsk maizena
- 1 dl riven ost, vällagrad
Tillbehör
- vitlöksbröd
- späda salladsblad
Gör så här:
- Kontrollera kvaliteten på whiskeyn…
- Koka ihop whiskeyn till halva mängden. Tillsätt hummerfond och grädde. Koka 5-10 min tills knappt hälften återstår. Red av med maizena utrört i kallt vatten.
- Stek räkorna i smör och chipotle-tabasco och lägg dem i ugnssäkra portionsformar.
- Täck med sås och riven ost.
- Gratinera under grillelement i 3 min eller till fin färg.
- Servera med vitlöksbröd.
Ett inte alltför humlat, ljust öl (gärna amerikanskt) passar bra till.