Galanta damer och uppsträckta herrar. Årets Nåbelfest inleddes med ett ivrigt skålande i Vivörens nogsamt förberedda och intet avslöjande välkomstdrink.
Knottrande meny
– Kanske inte hårresande, men ändå.
Så kommenterar Kryzzet, alliterationens altmeister, den senaste tillskottet på Nåbelfestens meny. Myrvattenglassen med knott.
– Historia och bakgrund är viktigt i mitt liv. Jag såg framför mig hjortronmyren, draperad i vad sörlänningar tror är dimma eller älvor, men som vi som är barnfödda här vet är knott.
Rapport från timade händelser kommer, men redan nu kan vi lätta på förlåten till resten av menyn:
- Entré: Kejsargrogg.
- Förrätt: Paltmuffins med lyxiga tillbehör. Dryck: Ruppertsberger Nussbien Riesling Kabinett (nr 5901).
- Huvudrätt: Renfilé med blåbärssås. Dryck: Briccotondo Barbera (nr 2773).
- Efterrätt: Myrvattenglass med knott. Dryck: St Stephan’s Crown Tokaji Aszú 3 Puttonyos (nr 2928).
- Kaffe. Dryck: Boulard Calvados Grand Solage (nr 58)
Och under tiden snurrade detta på skivtallriken: