Det här behöver du:
- 4 röda paprikor
- 4 stora röda chilefrukter
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 0,5 tsk korianderfrön
- 1 tsk kumminfrön
- 5 msk olivolja
Gör så här:
- Grilla de hela röda paprikorna i 15 minuter, vänd emellanåt. Skalen kommer att svartna och börja lossna. Lägg paprikorna i en plastpåse, förslut och lägg åt sidan ett tag. När de svalnat så pass att det går att hantera dem, tar man bort skalet och kärnar ur dem.
- Avlägsna skalet och kärnorna från chilefrukterna på samma sätt och lägg paprika, chilefrukt, vitlök, koriander, kumminfrön och olivolja i en mixer. Kör tills blandningen är jämn.
Om harissan inte ska användas genast kan den sparas i en burk med ett lager olivolja över.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.