A
Alvas färgglada fisksoppa
Det här behöver du (4 personer): 250 g lax i bitar 250 g torsk i bitar 100 g räkor 100 ...
Läs mer...
Läs mer...
Amerikanska drömhamburgare
Det här behöver du (8 port): 1kg nötfärs 0,5 dl grädde 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 msk honung ...
Läs mer...
Läs mer...
Ankbröst med konjaks- och madagaskapepparsås
Det här behöver du (4 port): 800 g ankbröst Kartofler: 1 msk olja 10 g smör 400 g potatisar 100 ...
Läs mer...
Läs mer...
B
Bakade kalvkotletter med madeirasky
Det här behöver du (8 port): 8 kalvkotletter, ca 150 g, med ben vetemjöl smör och olja till stekning 2 ...
Läs mer...
Läs mer...
Båtsmans Ekvatorialkyckling
Det här behöver du (4 port): 1 kg kycklingfilé eller 1 grillad kyckling 1 paprika 0,5 purjolök 3 hg champinjoner ...
Läs mer...
Läs mer...
Båtsmans ugnsbakade lax
Det här behöver du: 1 lagom stor bit filead lax Grovsalt Romsås: 3 dl crème fraîche 1 burk stenbitsrom 0,5 purjolök citronpeppar ...
Läs mer...
Läs mer...
Begova corba
Det här behöver du (4 port): 400 g Kycklingfilé 2 st Morötter 30-40 g Okra 1 st Selleristjälk 1 msk hackad persilja 2 ...
Läs mer...
Läs mer...
Bertil bästa bolognese
Det här behöver du: 2 kg blandfärs 1 msk svartpeppar, malen 0,5 tsk spiskummin, malen 0,5 msk basilika, torkad 0,5 ...
Läs mer...
Läs mer...
Bertils ärtsoppa
Det här behöver du (6 port): 500 g torkade gula ärtor 400 g rimmat sidfläsk (eller hälften rökt fläsk) Ett ...
Läs mer...
Läs mer...
Bertils bruna bönor
Det här behöver du (4 port): 1000 g bruna bönor (torkade) 2 st gul lök nejlika lagerblad vitpeppar sirap ättika ...
Läs mer...
Läs mer...
Bertils lax med Astrids basilikasås
Det här behöver du (4 portioner): 4 st. laxfiléer, skinn- och benfria à 150 g 1 tsk salt 1 krm ...
Läs mer...
Läs mer...
Biff Greta
Denna rätt är en del av menyn den 9 mars 2013 - Dagen efter (dagen före) - tillagad av Ankaret, Vivörenoch Fumadoren ...
Läs mer...
Läs mer...
Biff Stroganoff
Det här behöver du: 500 g strimlat nötkött (innanlår eller biff) ca 2 msk smör 1 st gul lök 200 ...
Läs mer...
Läs mer...
Blodpalt med kött och märgben (Lappkok)
Det här behöver du (12 port): Tillräckligt med benkött från renryggMinst en märgpipa per portion6 dl blod av ren6 dl ...
Läs mer...
Läs mer...
Blodpannkaka med messmörsås och rårörda bär
Det här behöver du (som huvudrätt, ca 4 personer eller som förrätt, ca 8 personer): Blodpannkaka 3 dl renblod, alt. grisblod ...
Läs mer...
Läs mer...
Boeuf Bourguignon
Det här behöver du (12 personer): 3 st Vanliga morötter 3 st Gul lök 3 st Lagerblad 2400 g Högrev ...
Läs mer...
Läs mer...
Boeuf Bourguignon à la Per Morberg
Det här behöver du: 150 g sidfläsk200 g steklök (eller smålökar, fina)400 g champinjoner, i stora tärningar4 msk olja2 kg ...
Läs mer...
Läs mer...
Bouillabaisse
Den främsta symbolen för det sydfranska köket är bouillabaisse. Till denna är rosé det bästa vinet, både till och i ...
Läs mer...
Läs mer...
C
Cajun Gumbo
Det här behöver du (4 port): 2 gröna paprikor 3 stjälkar selleri 2 rödlökar 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 300 ...
Läs mer...
Läs mer...
Cheddargratinerad fläskfilé
Det här behöver du (4 port): 6 hg fläskfilé salt, vitpeppar Cheddarost Gräddsås 5 dl vispgrädde Sambal oelek Gör så ...
Läs mer...
Läs mer...
Cheddartäckt fläskfilè i ugn
Det här behöver du (4 port): 6 hg fläskfilé salt vitpeppar 5 dl matlagningsgrädde sambal oelek cheddarost jasminris Gör så ...
Läs mer...
Läs mer...
Chèvrefylld lövbiff
Det här behöver du (8 port): 8 stora lövbiffar Smör till stekning Salt Vitpeppar Fyllning: 150 g chèvre 4 tsk ...
Läs mer...
Läs mer...
Chili con carne
Det här behöver du (4 port): 1 gul lök, skivad 3 msk smör 1 grön paprika, skivad 300 g nötfärs ...
Läs mer...
Läs mer...
Chili Diablo
Det här behöver du (8 port): 4 msk smör 4 finhackade gula lökar 4 finhackade vitlöksklyftor 800 g nötfärs eller ...
Läs mer...
Läs mer...
Coq au Vin
Det här behöver du (10 portioner): En bit rimmat eller färskt sidfläsk på 250 g 50 g smör 2,6 kg ...
Läs mer...
Läs mer...
Costolette di agnello con stufato di fagioli, limone e aglio
Det här behöver du (6 personer): 12 lammkotletter salt svartpeppar timjan Extra jungfruolivolja Bönragu 1,5 burk stora vita bönor 1.5 ...
Läs mer...
Läs mer...
Crapsês
Det här behöver du (1 person): En bit parmesanost 1 dl crème fraîche Salt och peppar 1 nypa cayennepeppar Bacon ...
Läs mer...
Läs mer...
Cylindriska rulader
Det här behöver du (12 port): 24 st tunna skivor fransyska bildar slutligen en cylinder 12 st skivor bacon eller ...
Läs mer...
Läs mer...
D
Dubbel laxsoppa
Det här behöver du (4 port): 1 laxrens 400 gr färsk lax 100 gr rökt lax 2-3 lagerblad 10 hela ...
Läs mer...
Läs mer...
E
Enchiladas med chili på högrev och svarta bönor
Det här behöver du (6 portioner): 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till ...
Läs mer...
Läs mer...
Entrecote med whiskeysmör
Det här behöver du (4 port): 4 skivor hängmörad entrecote nymald svartpeppar Pommes frites, ranch-storlek Whiskeysmör 150 g smör, mjukt ...
Läs mer...
Läs mer...
F
Fisk i krämig sås
Det här behöver du (6 personer): 800 g benfri lax, flundra eller torsk Sås: 1 dl vatten 3 msk koncentrerad ...
Läs mer...
Läs mer...
Fjällröding med paprikasås
Det här behöver du (4 port): 4 fjällrödingar citronpeppar salt 200 gr röd paprika 2 schalottenlökar 2 dl grädde salt ...
Läs mer...
Läs mer...
Flamberad fläskfilé i whiskysås
Det här behöver du (10 portioner): Minst 1789 g fläskfilé 4 tsk salt 7 krm malen svartpeppar 3 tsk torkad ...
Läs mer...
Läs mer...
Fläsk och potatis med löksås
Det här behöver du (4 port): 300 g rimmat fläsk 1 dl mjölk 2 dl grädde 1 st gul lök ...
Läs mer...
Läs mer...
Fläskfilé med bourbonsås
Det här behöver du (4 port): 600 gram fläskfilé Whiskysås 2 st schalottenlökar Smör 4 msk bourbon 3 msk kalvfond, ...
Läs mer...
Läs mer...
Fläskfilé med sparris- och getostrisotto
Det här behöver du (4 portioner): 600 g fläskfilé 1 tsk salt 1 krm peppar Smör till stekning 300 g ...
Läs mer...
Läs mer...
Fläsklägg med rotmoslock
Det här behöver du (4 port): 1,5 kg rimmad fläsklägg 1 morot 1 gul lök 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Gör så ...
Läs mer...
Läs mer...
Fläskytterfilé i sockerkaksform
Det här behöver du (8 personer): 2 st fläskytterfilé (ca 1,5-2 kg) Sås 6 dl vispgrädde 3-4 dl vispgrädde 2 ...
Läs mer...
Läs mer...
Freds fläskfilé
Det här behöver du (12 portioner): 1,5 kg fläskfile Salt Svartpeppar Vitlökspulver Gör så här: Värm ugnen till 250 grader ...
Läs mer...
Läs mer...
G
Gratinerad lax med basilika och potatismos
Det här behöver du (4 portioner): Potatismos 900 gr potatis 2 dl mjölk Lax ca 500 gr laxfilé 0,5 kruka ...
Läs mer...
Läs mer...
Gremolatastekt oxfilé
Det här behöver du (4 port): Tillräckligt mycket oxfilé Gremolata: 2 citroner 5 vitlöksklyftor 1 dl hackad bladpersilja 4 msk ...
Läs mer...
Läs mer...
Gryta på älg med öl och messmör
Det här behöver du (4 port): 500 g grytbitar av älg 2 msk smör salt och vitpeppar 3 dl gott ...
Läs mer...
Läs mer...
Gulyásleves (gulaschsoppa) med Csipetke (klimp)
Det här behöver du (4 port): 5 hg nötkött 50 g margarin 2 dl finhackad lök 2 teskedar paprikapulver Starkt ...
Läs mer...
Läs mer...
H
Hamburgare med whiskeydressing
Det här behöver du (4 port): 4 hamburgerbröd 600 g nötfärs 1,5 tsk salt 0,5 tsk nymald svartpeppar 0,5 tsk ...
Läs mer...
Läs mer...
Helstekt benfri kotlettrad
Det här behöver du (6 port): Ca 1,25 kg kotlettrad 1 tsk salt 1 krm svart- eller vitpeppar Gör så ...
Läs mer...
Läs mer...
Helstekt marinerad utskuren biff med grönpepparsås och rostade rotsaker
Det här behöver du (25 personer): 4 kg utskuren biff i hel bit ca 2 msk salt ca 2 tsk ...
Läs mer...
Läs mer...
Helstekt oxfilé på husfruns vis
Gör så här: Peppra, salta och bryn oxfilén runt om i smör i stekpanna. Färdigstek den sedan i ugnen i ...
Läs mer...
Läs mer...
Helstekt renfilé
Det här behöver du: Renfilé Färskmalen vitpeppar Salt Smör och olja Gör så här: Torka av renfilén väl och rulla ...
Läs mer...
Läs mer...
I
Isterband med Stuvad Potatis
Det här behöver du (5 pers ): 600 gram isterband (5 stora eller 10 små) Stuvad potatis 15 potatisar; fast ...
Läs mer...
Läs mer...
K
Kanadensisk julskinka med lönnsirapsås
Det här behöver du (4 port): 2 kg kokt julskinka Griljering (glasyr) 3 msk stark senap 3 msk matolja 2 ...
Läs mer...
Läs mer...
Kaneldoftande köttgryta
Det här behöver du (16 port): 3200 g högrev eller märgpipa 8 tsk salt 2 tsk peppar 8 små äpplen ...
Läs mer...
Läs mer...
Kantarellostfylld lövbiff
Det här behöver du (3 port): 3 skivor lövbiff 1 liten burk crème bonjour kantarellost salt, peppar smör till stekning ...
Läs mer...
Läs mer...
Klassisk surströmmingsklämma
Surströmming är syrad strömming och klassat som kemiskt stridsmedel enligt Genevekonventionen. Det här behöver du: Hårt eller mjukt tunnbröd Smör ...
Läs mer...
Läs mer...
Klibbiga kycklingklubbor
Det här behöver du (4 portioner): 8 kycklingdrumsticks salt 2 tomater 2 tsk chipotlepulver eller -pasta 1,5 dl rörsocker 1 dl limefrukt, juice 1 röd chilifrukt 3 msk soja 25 g färsk ingefära ...
Läs mer...
Läs mer...
Köksceremonimästaren på röken
Saltlag: 1 dl salt 10 dl vatten Rör om till saltet lösts upp. Lägg i fiskfiléerna (se tid nedan). Låt ...
Läs mer...
Läs mer...
Köksceremonimästarens kalops
Det här behöver du (4 port): 500 gr högrev 2 morötter 2 gula lökar salt vitpeppar 10-12 kryddpepparkorn 2-3 lagerblad ...
Läs mer...
Läs mer...
Kokt potatis på Bertils sätt
Det här behöver du: 1 kg potatis 1-2 tsk salt/ liter vatten Gör så här: Skala eller borsta jämnstora potatisar ...
Läs mer...
Läs mer...
Korvsoppa
Det här behöver du: 700-800 gr Falukorv 10 st medelstora rund potatisar 2-3 morötter 1 st palsternacka 2 st gula ...
Läs mer...
Läs mer...
Köttbit med chimichurri och tomataioli
Det här behöver du (4 port): 4 köttbitar á ca 150 gr 4 majskolvar salt och peppar smör Rökig tomataioli ...
Läs mer...
Läs mer...
Köttbullar med kanel och honung
Det här behöver du (många köttbullar): 0,5 kg köttfärs 0,75 dl havregryn 1 msk potatismjöl 1 dl vatten 0,5 dl ...
Läs mer...
Läs mer...
Kreolskans förstärkta söndagsgryta
Det här behöver du (6 personer): 900 g grisfilé 3 stora eller 6 små starka korvar (typ kabanossen) 1 burk ...
Läs mer...
Läs mer...
Kryzzets blodpudding med fläsk och rårörda lingon
Det här behöver du (6 port): 0,5 l svinblod 3,5 dl lättöl eller buljong 3,5 dl grovt rågmjöl 1 st finhackad rödlök 50 g späck i små tärningar 1 st syrligt äpple ...
Läs mer...
Läs mer...
Kyckling Franklin med grönpepparsås på paprikabädd
Det här behöver du (4 port): 650 gr majskycklingfilé Salt, peppar, vitlök, salvia 150 gr bacon, skivad 1 msk olivolja ...
Läs mer...
Läs mer...
Kyckling Garam Masala
Det här behöver du (4 portioner): 2 msk smör 1 kg kyckling 1 gul lök 3 klyftor vitlök 0,5 blomkålshuvud ...
Läs mer...
Läs mer...
Kyckling med honung och citron
Det här behöver du (2 port): 2 msk Harissa 2 kycklingbröst, skurna i grova tärningar 1 msk olivolja 2 msk ...
Läs mer...
Läs mer...
Kycklinggryta à la Viking
Det här behöver du (4 port): 3 hg kyckling 1 st paprika (gul eller röd) ½ gul lök 2 vitlöksklyftor ...
Läs mer...
Läs mer...
L
Lammstek med örter
Det här behöver du (8 port): Lammstek med ben ca, 2 kg 4-6 vitlöksklyftor 1 dl hackade örter (timjan,basilika,rosmarin) 2 ...
Läs mer...
Läs mer...
Långsamstekt oxfilé
Bästa oxfilén och det bästa sättet att tillaga oxfilé till stora sällskap får man genom att laga en hel bit i ...
Läs mer...
Läs mer...
Lättrökt oxfilé med blåbärssås
Det här behöver du (4 port): 400 gr rökt oxfilé (eller vanlig oxfilé, rökt i 2-3 minuter) Grönsallad Cocktailtomater Lingon ...
Läs mer...
Läs mer...
Lättrökta ripbröst med potatisbakelse och kanelsky
Det här behöver du (4 portioner): 4 st ripbröst 0,5 tsk salt 1 msk smör 1 krm svartpeppar Gör så ...
Läs mer...
Läs mer...
Lax i viltsås
Det här behöver du (4 port): 600 g laxfilé salt peppar 2,5 dl matgrädde 2 msk vilt- och kantarellfond 2 ...
Läs mer...
Läs mer...
Laxfilé på baconbädd
Gör så här: Skär 1 kg laxfilé i portionsbitar (ca 175 g/st). Bräck bitarna i smör, ca 3 min på ...
Läs mer...
Läs mer...
Limefilé
Det här behöver du (4 port): ca 600 g fläskfilé 1 tsk salt smör 1 dl vatten 2 dl crème ...
Läs mer...
Läs mer...
Ljummen sallad på rostad palsternacka
Det här behöver du (4 port): 5 palsternackor, ca 600 g Saften av 1/2 citron 1 msk honung 2 msk ...
Läs mer...
Läs mer...
M
Mamma Magdas makalösa mat
Mamma Magdas makalösa Galuska (nudlar) Det här behöver du: 2 ägg 3 dl vatten Lagom med mjöl Gör så här: ...
Läs mer...
Läs mer...
Marinerad fläskfilé med rödvinssky och chilidroppar
Det här behöver du (8 personer): 1 kg fläskfilé 1 kg fläskfilé 1,5 tsk salt Marinad: 2 vitlöksklyftor, finhackade 2 ...
Läs mer...
Läs mer...
Marockansk kyckling
Det här behöver du (4 port): 1 lök, mycket fint hackad 2 tsk paprikapulver 1 tsk spiskummin 4 skinnfria kycklingfiléer, ...
Läs mer...
Läs mer...
Melanzane a Barchetta
Det här behöver du (4 personer): 2 stora auberginer extra virgin olivolja 1 liten gul lök 2–3 skalade tomater 100 ...
Läs mer...
Läs mer...
Mustig portergryta
Det här behöver du (6-7 port): 800 g grytbitar av nötkött 1dl vetemjöl 250 g pärllök 1 hel vitlök 200 ...
Läs mer...
Läs mer...
N
New York Chocolate Chili
Det här behöver du (6 port): 1 kg högrev 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 morötter 2 msk rapsolja 1 ...
Läs mer...
Läs mer...
North Texas Red Chili
Det här behöver du: En flaska Tequila 6 burkar ljust öl 5 Ancho-chile 1 Chipotle-chile 3 Birdseye-chile (piri-piri) 4 Jalapeñe-chile ...
Läs mer...
Läs mer...
Nötrullader med smak av timjan, västerbottensost och äpple
Det här behöver du (4 port): 5 - 7 hg innanlår av nöt i tunna skivor svartpeppar och salt 1 ...
Läs mer...
Läs mer...
O
Orange Chile Chicken
Det här behöver du (4 port): 4 stora kycklingfiléer Matfett till stekning 4 port kokt jasminris Salt, peppar och ev. chiliexplosion krydda ...
Läs mer...
Läs mer...
Oxfilé med löjromsås
Det här behöver du (4 port): 8 skivor oxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 1 dl ...
Läs mer...
Läs mer...
P
P:r Pinus och Ankarets kärleksvälsignade rostas
Det här behöver du (4 port): 600 gr rostas 6 vitlöksklyftor 2 kvistar rosmarin 0,25 kruka timjan malen svartpeppar flingsalt ...
Läs mer...
Läs mer...
Pajalapanna
Det här behöver du (4 port): 500 gr Renskav smör 2 gula lökar 1 pkt bacon 3 dl grädde 1 ...
Läs mer...
Läs mer...
Paolos spaghetti alla bolognese
Det här behöver du (4 port): 400 gr spaghetti 300 gr nötfärs 60 gr bacon 1 gul lök 2 klyftor ...
Läs mer...
Läs mer...
Pappa Hugos favorit med löksås
Det här behöver du (5 port): 700 g kalvkött finskuret i tunna skivor , ca 10 cm breda 300 g ...
Läs mer...
Läs mer...
Pappa Yngves fiskpudding
Det här behöver du (4 port): 4 portioner kokt ris 300 gr vit fisk 2 tsk salt 0,5 krm vitpeppar ...
Läs mer...
Läs mer...
Pasta al pollo på Opponentens vis
Det här behöver du: Tortelini med fyllning av spenat och ricotta samt grön pesto och ricotta. Kycklingbröst, kanske de ända ...
Läs mer...
Läs mer...
Pasta con salsiccia, pangrattato, tuorlo d’uovo e parmigiano
Det här behöver du (4 pers): 300 g salsicciakorv, med fänkålssmak, rå 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja ...
Läs mer...
Läs mer...
Pastagratäng med kalkon, mozarella och broccoli
Det här behöver du (4 personer): Fyllning: 6 dl Penne Rigate (torrvara) 500g broccoli (ca 2 st buketter) 2 msk ...
Läs mer...
Läs mer...
Patates fournou ladorigani (ugnsstekt potatis)
Det här behöver du (6 port): 1,5 kg potatis 0,5 dl olivolja Saften av en halv citron 0,5 kruka oregano ...
Läs mer...
Läs mer...
Pepparsoppa från Liberia
Liberia är Afrikas äldsta republik och dess näst äldsta självständiga stat efter Etiopien. Det här behöver du: 2 l vatten ...
Läs mer...
Läs mer...
Piroska (ungersk sillunch)
Det här behöver du (4 port): 4 Stora eller 8 små matjessillfileer 2 Stora röda paprikor 2-4 st rödlökar 2 ...
Läs mer...
Läs mer...
Pollo perfetto
Det här behöver du (4 port): 4 kycklingfiléer 0,5 tsk salt 1 krm peppar 1 gul lök, riven Pensling Smör, ...
Läs mer...
Läs mer...
Pommes duchesse
Det här behöver du (4 port): Denna duchessepotatis är gjord på pulvermos, ett bra alternativ om man ska göra till ...
Läs mer...
Läs mer...
Potatistimbaler med Västerbottensost
Det här behöver du (4 portioner): 800 g eller 8 mellanstora fasta potatisar2 st ägg2 dl crème fraîche2 krm salt2 ...
Läs mer...
Läs mer...
R
Renskav
Det här behöver du (4 port): 500 gram renskav 1 gul lök 2 msk smör 0,5-1 dl rött vin 2-3 ...
Läs mer...
Läs mer...
Rimmad oxbringa med syltad svamp och äpple
Det här behöver du (10-15 portioner): 500 g kokt, rimmad oxbringa, tunt skivad 1 aromaäpple eller 2 ingrid marie 1 ...
Läs mer...
Läs mer...
Risotto perfetto
Risotto. Denna italienska dröm som missuppfattas av så många. Faktum är att den varken är krånglig eller tar lång tid ...
Läs mer...
Läs mer...
Rysk köttfärspanna (Русская сковорода)
Det här behöver du (4 port): Ca 400 g nöt- eller blandfärs 2 gula hackade lökar Smör eller margarin till ...
Läs mer...
Läs mer...
Ryska marinens U-båtsgryta (sepåfan sovjetski)
Detta är inget annat än en ren, välsmakande lyx! Belöning till personal om man kan undvika grundstötning vid operationer i ...
Läs mer...
Läs mer...
S
Shish Kafta med libanesisk grönsaksgryta
Det här behöver du (4 personer): Gryta: 10 potatisar 2 rödlökar 3 vitlöksklyftor 2 gula paprikor 2 msk olivolja 2 ...
Läs mer...
Läs mer...
Sidfläsk med fänkål, timjan och citron
Det här behöver du (4-6 portioner): 3-5 vitlöksklyftor 2 msk hela fänkålsfrön 1 msk torkad timjan rivet skal från 1,5 ...
Läs mer...
Läs mer...
Snabbgravad honungslax med persikosås
Det här behöver du (4 portioner): 4 bitar fjärilskotletter av lax 2 msk flytande honung 2 tsk salt 1 tsk ...
Läs mer...
Läs mer...
Sotare
Det här behöver du (4 port): 3 msk salt 1 kg strömming, hel olja Gör så här: Rensa strömmingen men ...
Läs mer...
Läs mer...
Spezzatino di vitello
10Det här behöver du (6 personer): 1 kg kalvstek Extra jungfruolivolja till stekning 1 stor gul lök 2 morötter 4 ...
Läs mer...
Läs mer...
Stekt fläskkotlett
Fläskkotlett stekt i panna är allra godast så nystekt som möjligt. Kött tar inte upp matfett vid stekning, i stället ...
Läs mer...
Läs mer...
Stekt saltsill med löksås och mandelpotatis
Det här behöver du: 24 st medelstora sillfiléer 1,5 dl vetemjöl 3 st ägg 1,5 dl ströbröd smör till stekning ...
Läs mer...
Läs mer...
Sticky Chicken Wings med soja, srirachasås och ingefära
Det här behöver du (4-5 personer): 12 kycklingvingar Salt Svartpeppar 3 msk neutral olja 100 g smör 1 dl muscovadosocker ...
Läs mer...
Läs mer...
STRÖMming i källaren
Det här behöver du (4 pers ): 1 kg strömming salt 2 ägg 2 dl vispgrädde smör grovt rågmjöl matättika, ...
Läs mer...
Läs mer...
Suovasskav med skogssvamp och mandelpotatispuré
Det här behöver du (1 port): 125 gram suovasskav 7,5 gram torkad svamp, blötlagd 0,25 krm salt, krydda efter smak ...
Läs mer...
Läs mer...
Surströmming
Det här behöver du: Surströmming (Oskars, förstås) Tillbehör Hårt och mjukt tunnbröd Västerbottensost Riktig getmesost Hackad lök Gör så här: ...
Läs mer...
Läs mer...
Svenska fläskkotletter
Det här behöver du (12 port): 12 st fläskkotletter 2 kg potatis 4 st äggulor mjölk salt vitpeppar 1 kg ...
Läs mer...
Läs mer...
T
Tagliatelle carbonara på Ankarets vis
Det här behöver du (4 personer): 400 g grön tagliatelle 2 hg smör 2 hg bacontärningar 2 klyftor vitlök 2 ...
Läs mer...
Läs mer...
Thai Gaeng Phed Gai
Det här behöver du (4 port): 4 kycklingfiléer salt (ytterst lite, bacon och ost ger mycket sälta) 2 dl crème ...
Läs mer...
Läs mer...
Thai quorn gryta
Det här (4 portioner): 300 g fläskfile 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 2 dl vatten + 1 msk ...
Läs mer...
Läs mer...
Torsk
Det här behöver du: Saltlag 1 liter vatten – 1 dl grov salt utan jod. Lägg torskryggen i saltlagen ca ...
Läs mer...
Läs mer...
Torskgratäng med västerbottensost
Det här behöver du (4 personer): 400 g torskblock 1 broccolistånd 200 g champinjoner smör till formen salt peppar 2 ...
Läs mer...
Läs mer...
Torskgratäng med Västerbottensost
Det här behöver du: 1200 g torskblock eller hokifilè 3 st broccolistånd 600 g champinjoner Smör till formen Salt Peppar ...
Läs mer...
Läs mer...
Torskrygg i folie med sparris, örter och citron
Det här behöver du (4 portioner): 600 g torskfiléer (rygg) 600 g små potatisar 1 rödlök 1 röd chilli 8 rädisor ...
Läs mer...
Läs mer...
U
Ugnsbakad fylld lax med parmesancrisp
Det här behöver du (4 port): 700 g benfri laxfilé med skinn (av mittbit) 70 g prosciutto 0,5 burk örtmarinerade ...
Läs mer...
Läs mer...
Ugnsbakad tortilla
Det här behöver du (48 bitar): Olivolja 1 stor vitlöksklyfta, pressad 4 salladslökar, de vita och gröna delarna, finhackade 1 ...
Läs mer...
Läs mer...
Ugnspannkaka
Det här behöver du: 3 dl vetemjöl eller 2 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl 0.5 tsk salt 6 dl mjölk 3 st ägg 1 msk smör till smörjning av långpanna ...
Läs mer...
Läs mer...
Ulla Winbladhs fiskgryta
Det här behöver du (4 port): 400 gr gösfilé eller annan fast fisk, t ex lax eller regnbåge 150 gr ...
Läs mer...
Läs mer...
V
Västerbottensomelett med löjrom
Det här behöver du (4 port.): 1 st gul lök 1 msk smör 3 st ägg 2 msk vatten 1 krm salt 0,25 krm svartpeppar 2 ...
Läs mer...
Läs mer...
Vivörens Veronagryta
Det här behöver du (6 port): 500 g nötkött (biff) 1 brk (200 g, ca 20 st) syltlökar 5 morötter, ...
Läs mer...
Läs mer...
Vodhino stifado (kött- och lökgryta)
Det här behöver du (4 port): 1 kg nötkött 1 kg scharlottenlökar 4 vitlöksklyftor 2 lagerblad 8 pepparkorn 1 kanelstång ...
Läs mer...
Läs mer...
W
Wienerschnitzel eller rödspätta med tillbehör
Det här behöver du (4 portioner): 4 skivor kalvkött vetemjöl 1 ägg ströbröd smör till stekning 1 citron kapris ansjovis 1 ...
Läs mer...
Läs mer...
Ä
Äppelbakad fläsksida med jordärtskockspuré
Det här behöver du (4 port): 4 äpplen 2 gula lökar 1 kg fläsksida, med svål 10 kvistar timjan 1 ...
Läs mer...
Läs mer...