• Start
  • Nyhetsarkivet
    • Bertils kalender
    • Bertils nyhetsbrev
  • Notabelt
    • Noteringar 2020-
    • Noteringar 2010-2019
    • Noteringar 2000-2009
    • Noteringar 1994-1999
  • Kokboken
    • Menyer
    • Bertils bästa
    • Förrätter & soppor
    • Huvudrätter
    • Efterrätter & godis
    • Såser & tillbehör
    • Drycker
    • Ölrecept (bryggning)
    • Alla recept
  • Om oss
    • Stadgarna
      • Stadgeskolan
    • Med lemmar
      • Kocklag 1
      • Kocklag 2
      • Kocklag 3
      • Kocklag 4
      • Kocklag 5
      • Brygglagen
      • Blod, svett och dårar
    • Öl & ölbryggning
    • Glam & stoj
      • Bertils musik
    • Integritetspolicy: Hur vi behandlar personuppgifter
  • Om Bertil
    • Hemma hos Bertil
    • Berättelsen om Bertil
    • Medlemsregistret
    • Vimmelbilder

Bertil Brew's News.

- ett magasin om öl, mat, glam & stoj.

Du är här: Hem / Våra recept / Huvudrätter

Huvudrätter

Print Friendly, PDF & Email
  • All
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
A

Alvas färgglada fisksoppa

Det här behöver du (4 personer): 250 g lax i bitar 250 g torsk i bitar 100 g räkor 100 ...
Läs mer...

Amerikanska drömhamburgare

Det här behöver du (8 port): 1kg nötfärs 0,5 dl grädde 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 msk honung ...
Läs mer...

Ankbröst med konjaks- och madagaskapepparsås

Det här behöver du (4 port): 800 g ankbröst Kartofler: 1 msk olja 10 g smör 400 g potatisar 100 ...
Läs mer...
B

Bakade kalvkotletter med madeirasky

Det här behöver du (8 port): 8 kalvkotletter, ca 150 g, med ben vetemjöl smör och olja till stekning 2 ...
Läs mer...

Båtsmans Ekvatorialkyckling

Det här behöver du (4 port): 1 kg kycklingfilé eller 1 grillad kyckling 1 paprika 0,5 purjolök 3 hg champinjoner ...
Läs mer...

Båtsmans ugnsbakade lax

Det här behöver du: 1 lagom stor bit filead lax Grovsalt Romsås: 3 dl crème fraîche 1 burk stenbitsrom 0,5 purjolök citronpeppar ...
Läs mer...

Begova corba

Det här behöver du (4 port): 400 g   Kycklingfilé 2 st Morötter 30-40 g Okra 1 st Selleristjälk 1 msk hackad persilja 2 ...
Läs mer...

Bertil bästa bolognese

Det här behöver du: 2 kg blandfärs 1 msk svartpeppar, malen 0,5 tsk spiskummin, malen 0,5 msk basilika, torkad 0,5 ...
Läs mer...

Bertils ärtsoppa

Det här behöver du (6 port): 500 g torkade gula ärtor 400 g rimmat sidfläsk (eller hälften rökt fläsk) Ett ...
Läs mer...

Bertils bruna bönor

Det här behöver du (4 port): 1000 g bruna bönor (torkade) 2 st gul lök nejlika lagerblad vitpeppar sirap ättika ...
Läs mer...

Bertils lax med Astrids basilikasås

Det här behöver du (4 portioner): 4 st. laxfiléer, skinn- och benfria à 150 g 1 tsk salt 1 krm ...
Läs mer...

Biff Greta

Denna rätt är en del av menyn den 9 mars 2013 - Dagen efter (dagen före) - tillagad av Ankaret, Vivörenoch Fumadoren ...
Läs mer...

Biff Stroganoff

Det här behöver du: 500 g strimlat nötkött (innanlår eller biff) ca 2 msk smör 1 st gul lök 200 ...
Läs mer...

Blodpannkaka med messmörsås och rårörda bär

Det här behöver du (som huvudrätt, ca 4 personer eller som förrätt, ca 8 personer): Blodpannkaka 3 dl renblod, alt. grisblod ...
Läs mer...

Bouillabaisse

Den främsta symbolen för det sydfranska köket är bouillabaisse. Till denna är rosé det bästa vinet, både till och i ...
Läs mer...
C

Cajun Gumbo

Det här behöver du (4 port): 2 gröna paprikor 3 stjälkar selleri 2 rödlökar 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 300 ...
Läs mer...

Cheddargratinerad fläskfilé

Det här behöver du (4 port): 6 hg fläskfilé salt, vitpeppar Cheddarost Gräddsås 5 dl vispgrädde Sambal oelek Gör så ...
Läs mer...

Cheddartäckt fläskfilè i ugn

Det här behöver du (4 port): 6 hg fläskfilé salt vitpeppar 5 dl matlagningsgrädde sambal oelek cheddarost jasminris  Gör så ...
Läs mer...

Chèvrefylld lövbiff

Det här behöver du (8 port): 8 stora lövbiffar Smör till stekning Salt Vitpeppar Fyllning: 150 g chèvre 4 tsk ...
Läs mer...

Chili con carne

Det här behöver du (4 port): 1 gul lök, skivad 3 msk smör 1 grön paprika, skivad 300 g nötfärs ...
Läs mer...

Chili Diablo

Det här behöver du (8 port): 4 msk smör 4 finhackade gula lökar 4 finhackade vitlöksklyftor 800 g nötfärs eller ...
Läs mer...

Coq au Vin

Det här behöver du (10 portioner): En bit rimmat eller färskt sidfläsk på 250 g 50 g smör 2,6 kg ...
Läs mer...

Cylindriska rulader

Det här behöver du (12 port): 24 st tunna skivor fransyska bildar slutligen en cylinder 12 st skivor bacon eller ...
Läs mer...
D

Dubbel laxsoppa

Det här behöver du (4 port): 1 laxrens 400 gr färsk lax 100 gr rökt lax 2-3 lagerblad 10 hela ...
Läs mer...
E

Entrecote med whiskeysmör

Det här behöver du (4 port): 4 skivor hängmörad entrecote nymald svartpeppar Pommes frites, ranch-storlek Whiskeysmör 150 g smör, mjukt ...
Läs mer...
F

Fisk i krämig sås

Det här behöver du (6 personer): 800 g benfri lax, flundra eller torsk Sås: 1 dl vatten 3 msk koncentrerad ...
Läs mer...

Fjällröding med paprikasås

Det här behöver du (4 port): 4 fjällrödingar citronpeppar salt 200 gr röd paprika 2 schalottenlökar 2 dl grädde salt ...
Läs mer...

Flamberad fläskfilé i whiskysås

Det här behöver du (10 portioner): Minst 1789 g fläskfilé 4 tsk salt 7 krm malen svartpeppar 3 tsk torkad ...
Läs mer...

Fläsk och potatis med löksås

Det här behöver du (4 port): 300 g rimmat fläsk 1 dl mjölk 2 dl grädde 1 st gul lök ...
Läs mer...

Fläskfilé med bourbonsås

Det här behöver du (4 port): 600 gram fläskfilé Whiskysås 2 st schalottenlökar Smör 4 msk bourbon 3 msk kalvfond, ...
Läs mer...

Fläskfilé med sparris- och getostrisotto

Det här behöver du (4 portioner): 600 g fläskfilé 1 tsk salt 1 krm peppar Smör till stekning 300 g ...
Läs mer...

Fläsklägg med rotmoslock

Det här behöver du (4 port): 1,5 kg rimmad fläsklägg 1 morot 1 gul lök 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Gör så ...
Läs mer...

Freds fläskfilé

Det här behöver du (12 portioner): 1,5 kg fläskfile Salt Svartpeppar Vitlökspulver Gör så här: Värm ugnen till 250 grader ...
Läs mer...
G

Gratinerad lax med basilika och potatismos

Det här behöver du (4 portioner): Potatismos 900 gr potatis 2 dl mjölk Lax ca 500 gr laxfilé 0,5 kruka ...
Läs mer...

Gremolatastekt oxfilé

Det här behöver du (4 port): Tillräckligt mycket oxfilé Gremolata: 2 citroner 5 vitlöksklyftor 1 dl hackad bladpersilja 4 msk ...
Läs mer...

Gryta på älg med öl och messmör

Det här behöver du (4 port): 500 g grytbitar av älg 2 msk smör salt och vitpeppar 3 dl gott ...
Läs mer...

Gulyásleves (gulaschsoppa) med Csipetke (klimp)

Det här behöver du (4 port): 5 hg nötkött 50 g margarin 2 dl finhackad lök 2 teskedar paprikapulver Starkt ...
Läs mer...
H

Hamburgare med whiskeydressing

Det här behöver du (4 port): 4 hamburgerbröd 600 g nötfärs 1,5 tsk salt 0,5 tsk nymald svartpeppar 0,5 tsk ...
Läs mer...

Helstekt benfri kotlettrad

Det här behöver du (6 port): Ca 1,25 kg kotlettrad 1 tsk salt 1 krm svart- eller vitpeppar Gör så ...
Läs mer...

Helstekt marinerad utskuren biff med grönpepparsås och rostade rotsaker

Det här behöver du (25 personer): 4 kg utskuren biff i hel bit ca 2 msk salt ca 2 tsk ...
Läs mer...

Helstekt oxfilé på husfruns vis

Gör så här: Peppra, salta och bryn oxfilén runt om i smör i stekpanna. Färdigstek den sedan i ugnen i ...
Läs mer...

Helstekt renfilé

Det här behöver du: Renfilé Färskmalen vitpeppar Salt Smör och olja Gör så här: Torka av renfilén väl och rulla ...
Läs mer...
I

Isterband med Stuvad Potatis

Det här behöver du (5 pers ): 600 gram isterband (5 stora eller 10 små) Stuvad potatis 15 potatisar; fast ...
Läs mer...
K

Kanadensisk julskinka med lönnsirapsås

Det här behöver du (4 port): 2 kg kokt julskinka Griljering (glasyr) 3 msk stark senap 3 msk matolja 2 ...
Läs mer...

Kantarellostfylld lövbiff

Det här behöver du (3 port): 3 skivor lövbiff 1 liten burk crème bonjour kantarellost salt, peppar smör till stekning ...
Läs mer...

Klassisk surströmmingsklämma

Surströmming är syrad strömming och klassat som kemiskt stridsmedel enligt Genevekonventionen. Det här behöver du: Hårt eller mjukt tunnbröd Smör ...
Läs mer...

Köksceremonimästaren på röken

Saltlag: 1 dl salt 10 dl vatten Rör om till saltet lösts upp. Lägg i fiskfiléerna (se tid nedan). Låt ...
Läs mer...

Köksceremonimästarens kalops

Det här behöver du (4 port): 500 gr högrev 2 morötter 2 gula lökar salt vitpeppar 10-12 kryddpepparkorn 2-3 lagerblad ...
Läs mer...

Kokt potatis på Bertils sätt

Det här behöver du: 1 kg potatis 1-2 tsk salt/ liter vatten Gör så här: Skala eller borsta jämnstora potatisar ...
Läs mer...

Korvsoppa

Det här behöver du: 700-800 gr Falukorv 10 st medelstora rund potatisar 2-3 morötter 1 st palsternacka 2 st gula ...
Läs mer...

Köttbit med chimichurri och tomataioli

Det här behöver du (4 port): 4 köttbitar á ca 150 gr 4 majskolvar salt och peppar smör Rökig tomataioli ...
Läs mer...

Köttbullar med kanel och honung

Det här behöver du (många köttbullar): 0,5 kg köttfärs 0,75 dl havregryn 1 msk potatismjöl 1 dl vatten 0,5 dl ...
Läs mer...

Kreolskans förstärkta söndagsgryta

Det här behöver du (6 personer): 900 g grisfilé 3 stora eller 6 små starka korvar (typ kabanossen) 1 burk ...
Läs mer...

Kryzzets blodpudding med fläsk och rårörda lingon

Det här behöver du (6 port): 0,5 l svinblod 3,5 dl lättöl eller buljong 3,5 dl grovt rågmjöl 1 st finhackad rödlök 50 g späck i små tärningar 1 st syrligt äpple ...
Läs mer...

Kyckling Franklin med grönpepparsås på paprikabädd

Det här behöver du (4 port): 650 gr majskycklingfilé Salt, peppar, vitlök, salvia 150 gr bacon, skivad 1 msk olivolja ...
Läs mer...

Kyckling Garam Masala

Det här behöver du (4 portioner): 2 msk smör 1 kg kyckling 1 gul lök 3 klyftor vitlök 0,5 blomkålshuvud ...
Läs mer...

Kyckling med honung och citron

Det här behöver du (2 port): 2 msk Harissa 2 kycklingbröst, skurna i grova tärningar 1 msk olivolja 2 msk ...
Läs mer...

Kycklinggryta à la Viking

Det här behöver du (4 port): 3 hg kyckling 1 st paprika (gul eller röd) ½ gul lök 2 vitlöksklyftor ...
Läs mer...
L

Lammstek med örter

Det här behöver du (8 port): Lammstek med ben ca, 2 kg 4-6 vitlöksklyftor 1 dl hackade örter (timjan,basilika,rosmarin) 2 ...
Läs mer...

Långsamstekt oxfilé

Bästa oxfilén och det bästa sättet att tillaga oxfilé till stora sällskap får man genom att laga en hel bit i ...
Läs mer...

Lättrökt oxfilé med blåbärssås

Det här behöver du (4 port): 400 gr rökt oxfilé (eller vanlig oxfilé, rökt i 2-3 minuter) Grönsallad Cocktailtomater Lingon ...
Läs mer...

Lättrökta ripbröst med potatisbakelse och kanelsky

Det här behöver du (4 portioner): 4 st ripbröst 0,5 tsk salt 1 msk smör 1 krm svartpeppar Gör så ...
Läs mer...

Lax i viltsås

Det här behöver du (4 port): 600 g laxfilé salt peppar 2,5 dl matgrädde 2 msk vilt- och kantarellfond 2 ...
Läs mer...

Laxfilé på baconbädd

Gör så här: Skär 1 kg laxfilé i portionsbitar (ca 175 g/st). Bräck bitarna i smör, ca 3 min på ...
Läs mer...

Limefilé

Det här behöver du (4 port): ca 600 g fläskfilé 1 tsk salt smör 1 dl vatten 2 dl crème ...
Läs mer...

Ljummen sallad på rostad palsternacka

Det här behöver du (4 port): 5 palsternackor, ca 600 g Saften av 1/2 citron 1 msk honung 2 msk ...
Läs mer...
M

Mamma Magdas makalösa mat

Mamma Magdas makalösa Galuska (nudlar) Det här behöver du: 2 ägg 3 dl vatten Lagom med mjöl Gör så här: ...
Läs mer...

Marinerad fläskfilé med rödvinssky och chilidroppar

Det här behöver du (8 personer): 1 kg fläskfilé 1 kg fläskfilé 1,5 tsk salt Marinad: 2 vitlöksklyftor, finhackade 2 ...
Läs mer...

Marockansk kyckling

Det här behöver du (4 port): 1 lök, mycket fint hackad 2 tsk paprikapulver 1 tsk spiskummin 4 skinnfria kycklingfiléer, ...
Läs mer...

Mustig portergryta

Det här behöver du (6-7 port): 800 g grytbitar av nötkött 1dl vetemjöl 250 g pärllök 1 hel vitlök 200 ...
Läs mer...
N

New York Chocolate Chili

Det här behöver du (6 port): 1 kg högrev 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 morötter 2 msk rapsolja 1 ...
Läs mer...

North Texas Red Chili

Det här behöver du: En flaska Tequila 6 burkar ljust öl 5 Ancho-chile 1 Chipotle-chile 3 Birdseye-chile (piri-piri) 4 Jalapeñe-chile ...
Läs mer...

Nötrullader med smak av timjan, västerbottensost och äpple

Det här behöver du (4 port): 5 - 7 hg innanlår av nöt i tunna skivor svartpeppar och salt 1 ...
Läs mer...
O

Orange Chile Chicken

Det här behöver du (4 port): 4 stora kycklingfiléer Matfett till stekning 4 port kokt jasminris Salt, peppar och ev. chiliexplosion krydda ...
Läs mer...

Oxfilé med löjromsås

Det här behöver du (4 port): 8 skivor oxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 1 dl ...
Läs mer...
P

P:r Pinus och Ankarets kärleksvälsignade rostas

Det här behöver du (4 port): 600 gr rostas 6 vitlöksklyftor 2 kvistar rosmarin 0,25 kruka timjan malen svartpeppar flingsalt ...
Läs mer...

Pajalapanna

Det här behöver du (4 port): 500 gr Renskav smör 2 gula lökar 1 pkt bacon 3 dl grädde 1 ...
Läs mer...

Paolos spaghetti alla bolognese

Det här behöver du (4 port): 400 gr spaghetti 300 gr nötfärs 60 gr bacon 1 gul lök 2 klyftor ...
Läs mer...

Pappa Hugos favorit med löksås

Det här behöver du (5 port): 700 g kalvkött finskuret i tunna skivor , ca 10 cm breda 300 g ...
Läs mer...

Pappa Yngves fiskpudding

Det här behöver du (4 port): 4 portioner kokt ris 300 gr vit fisk 2 tsk salt 0,5 krm vitpeppar ...
Läs mer...

Pasta al pollo på Opponentens vis

Det här behöver du: Tortelini med fyllning av spenat och ricotta samt grön pesto och ricotta. Kycklingbröst, kanske de ända ...
Läs mer...

Pasta med salsiccia, pangrattato, äggula och parmesan

Det här behöver du (4 pers): 300 g salsicciakorv, med fänkålssmak, rå 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja ...
Läs mer...

Pastagratäng med kalkon, mozarella och broccoli

Det här behöver du (4 personer): Fyllning: 6 dl Penne Rigate (torrvara) 500g broccoli (ca 2 st buketter) 2 msk ...
Läs mer...

Patates fournou ladorigani (ugnsstekt potatis)

Det här behöver du (6 port): 1,5 kg potatis 0,5 dl olivolja Saften av en halv citron 0,5 kruka oregano ...
Läs mer...

Pepparsoppa från Liberia

Liberia är Afrikas äldsta republik och dess näst äldsta självständiga stat efter Etiopien. Det här behöver du: 2 l vatten ...
Läs mer...

Piroska (ungersk sillunch)

Det här behöver du (4 port): 4 Stora eller 8 små matjessillfileer 2 Stora röda paprikor 2-4 st rödlökar 2 ...
Läs mer...

Pollo perfetto

Det här behöver du (4 port): 4 kycklingfiléer 0,5 tsk salt 1 krm peppar 1 gul lök, riven Pensling Smör, ...
Läs mer...

Pommes duchesse

Det här behöver du (4 port): Denna duchessepotatis är gjord på pulvermos, ett bra alternativ om man ska göra till ...
Läs mer...
R

Renskav

Det här behöver du (4 port): 500 gram renskav 1 gul lök 2 msk smör 0,5-1 dl rött vin 2-3 ...
Läs mer...

Rimmad oxbringa med syltad svamp och äpple

Det här behöver du (10-15 portioner): 500 g kokt, rimmad oxbringa, tunt skivad 1 aromaäpple eller 2 ingrid marie 1 ...
Läs mer...

Rysk köttfärspanna (Русская сковорода)

Det här behöver du (4 port): Ca 400 g nöt- eller blandfärs 2 gula hackade lökar Smör eller margarin till ...
Läs mer...

Ryska marinens U-båtsgryta (sepåfan sovjetski)

Detta är inget annat än en ren, välsmakande lyx! Belöning till personal om man kan undvika grundstötning vid operationer i ...
Läs mer...
S

Sidfläsk med fänkål, timjan och citron

Det här behöver du (4-6 portioner): 3-5 vitlöksklyftor 2 msk hela fänkålsfrön 1 msk torkad timjan rivet skal från 1,5 ...
Läs mer...

Snabbgravad honungslax med persikosås

Det här behöver du (4 portioner): 4 bitar fjärilskotletter av lax 2 msk flytande honung 2 tsk salt 1 tsk ...
Läs mer...

Sotare

Det här behöver du (4 port): 3 msk salt 1 kg strömming, hel olja Gör så här: Rensa strömmingen men ...
Läs mer...

Stekt fläskkotlett

Fläskkotlett stekt i panna är allra godast så nystekt som möjligt. Kött tar inte upp matfett vid stekning, i stället ...
Läs mer...

Stekt saltsill med löksås och mandelpotatis

Det här behöver du:  24 st medelstora sillfiléer 1,5 dl vetemjöl 3 st ägg 1,5 dl ströbröd smör till stekning ...
Läs mer...

Sticky Chicken Wings med soja, srirachasås och ingefära

Det här behöver du (4-5 personer): 12 kycklingvingar Salt Svartpeppar 3 msk neutral olja 100 g smör 1 dl muscovadosocker ...
Läs mer...

STRÖMming i källaren

Det här behöver du (4 pers ): 1 kg strömming salt 2 ägg 2 dl vispgrädde smör grovt rågmjöl matättika, ...
Läs mer...

Suovasskav med skogssvamp och mandelpotatispuré

Det här behöver du (1 port): 125 gram suovasskav 7,5 gram torkad svamp, blötlagd 0,25 krm salt, krydda efter smak ...
Läs mer...

Surströmming

Det här behöver du: Surströmming (Oskars, förstås) Tillbehör Hårt och mjukt tunnbröd Västerbottensost Riktig getmesost Hackad lök Gör så här: ...
Läs mer...

Svenska fläskkotletter

Det här behöver du (12 port): 12 st fläskkotletter 2 kg potatis 4 st äggulor mjölk salt vitpeppar 1 kg ...
Läs mer...
T

Tagliatelle carbonara på Ankarets vis

Det här behöver du (4 personer): 400 g grön tagliatelle 2 hg smör 2 hg bacontärningar 2 klyftor vitlök 2 ...
Läs mer...

Thai Gaeng Phed Gai

Det här behöver du (4 port): 4 kycklingfiléer salt (ytterst lite, bacon och ost ger mycket sälta) 2 dl crème ...
Läs mer...

Thai quorn gryta

Det här (4 portioner): 300 g fläskfile 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 2 dl vatten + 1 msk ...
Läs mer...

Torsk

Det här behöver du: Saltlag 1 liter vatten – 1 dl grov salt utan jod. Lägg torskryggen i saltlagen ca ...
Läs mer...

Torskgratäng med västerbottensost

Det här behöver du (4 personer): 400 g torskblock 1 broccolistånd 200 g champinjoner smör till formen salt peppar 2 ...
Läs mer...

Torskgratäng med Västerbottensost

Det här behöver du: 1200 g torskblock eller hokifilè 3 st broccolistånd 600 g champinjoner Smör till formen Salt Peppar ...
Läs mer...

Torskrygg i folie med sparris, örter och citron

Det här behöver du (4 portioner): 600 g torskfiléer (rygg) 600 g små potatisar 1 rödlök 1 röd chilli 8 rädisor ...
Läs mer...
U

Ugnsbakad fylld lax med parmesancrisp

Det här behöver du (4 port): 700 g benfri laxfilé med skinn (av mittbit) 70 g prosciutto 0,5 burk örtmarinerade ...
Läs mer...

Ugnsbakad tortilla

Det här behöver du (48 bitar): Olivolja 1 stor vitlöksklyfta, pressad 4 salladslökar, de vita och gröna delarna, finhackade 1 ...
Läs mer...

Ugnspannkaka

Det här behöver du: 3 dl vetemjöl eller  2 dl vetemjöl och  1 dl grahamsmjöl 0.5 tsk salt 6 dl mjölk 3 st ägg 1 msk smör till smörjning av långpanna ...
Läs mer...

Ulla Winbladhs fiskgryta

Det här behöver du (4 port): 400 gr gösfilé eller annan fast fisk, t ex lax eller regnbåge 150 gr ...
Läs mer...
V

Västerbottensomelett med löjrom

Det här behöver du (4 port.): 1 st gul lök 1 msk smör 3 st ägg 2 msk vatten 1 krm salt 0,25 krm svartpeppar 2 ...
Läs mer...

Vivörens Veronagryta

Det här behöver du (6 port): 500 g nötkött (biff) 1 brk (200 g, ca 20 st) syltlökar 5 morötter, ...
Läs mer...

Vodhino stifado (kött- och lökgryta)

Det här behöver du (4 port): 1 kg nötkött 1 kg scharlottenlökar 4 vitlöksklyftor 2 lagerblad 8 pepparkorn 1 kanelstång ...
Läs mer...
W

Wienerschnitzel eller rödspätta med tillbehör

Det här behöver du (4 portioner): 4 skivor kalvkött vetemjöl 1 ägg ströbröd smör till stekning 1 citron kapris ansjovis 1 ...
Läs mer...

Måltidsrecept

  • Förrätter & soppor
  • Huvudrätter
  • Efterrätter & godis
  • Såser & tillbehör
  • Drycker

Ingredienser

Apelsiner Bacon Banan Bertils bästa Biff Blåbär Bär Chèvre Citroner Drycker Feta Fikon Fläskfilé Frukt Gin Glass Hallon Hjortron Högrev Indiskt Italienskt Julrecept Kräftor Kyckling Köttfärs Lax Mango Morötter Musslor Oxfilé Palt Pasta Pizza Potatis Päron Ren Räkor Rökt lax Sill Skinka Sparris Tomat Torsk Västerbottensost Ägg

Senaste skvallret direkt i din e-post!

Bertil själv

Bertil Brew, föreningens grundare och mecenat (ej att förväxla med sin schlagerstjärne-nästan-namne).

Bertil Brew
(ej att förväxla med sin
schlagerstjärne-nästan-namne)
föreningens grundare
och mecenat.

F_icon.svg

Om oss

Kryzzet fungerar som ex libris (f d läskunnig). Bothnian Bay Beer Brewers är en alldeles särskilt ideell förening vars syfte är att genom jäsning förädla vatten, malt och humle till öl. Kryzzet fungerar som ex libris (f d läskunnig) och föreningens ansikte (nåja) utåt. Kallar till marsch & möte. Bestämmer dag-ordning och allt annat viktigt.

Bertil vet vem du är…

Hur vi behandlar personuppgifter.

Även solen…

Om du, till äventyrs och mot all förmodan, skulle upptäcka något fel på Bertils Bästa Sidor (de du läser i detta nu) - skicka ett mejl till Ankaret (Om du skickar med ett lämpligt belopp i små, omärkta sedlar får du troligen svar snabbare)

Copyright © 2021 Bothnian Bay Beer Brewers · Logga in