A
Alvas färgglada fisksoppa
Det här behöver du (4 personer): 250 g lax i bitar 250 g torsk i bitar 100 g räkor 100 ...
Amerikanska drömhamburgare
Det här behöver du (8 port): 1kg nötfärs 0,5 dl grädde 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 msk honung ...
Angusbiff med sötpotatis och fetaostkräm
Det här behöver du (12 personer): • 2,5 kg sötpotatis• 3 msk olivolja• 12 skivor Angusbiff (à 150-200 g)• 6 ...
Ankbröst med konjaks- och madagaskapepparsås
Det här behöver du (4 port): 800 g ankbröst Kartofler: 1 msk olja 10 g smör 400 g potatisar 100 ...
B
Baconpakket kyllingfilet
Dette er hva du trenger: 2 kyllingfilet 4 skiver bacon 1-2 båter hvitløk 1 liten rød paprika 3 ss purreløk ...
Bakade kalvkotletter med madeirasky
Det här behöver du (8 port): 8 kalvkotletter, ca 150 g, med ben vetemjöl smör och olja till stekning 2 ...
Båtsmans Ekvatorialkyckling
Det här behöver du (4 port): 1 kg kycklingfilé eller 1 grillad kyckling 1 paprika 0,5 purjolök 3 hg champinjoner ...
Båtsmans ugnsbakade lax
Det här behöver du: 1 lagom stor bit filead lax Grovsalt Romsås: 3 dl crème fraîche 1 burk stenbitsrom 0,5 purjolök citronpeppar ...
Begova corba
Det här behöver du (4 port): 400 g Kycklingfilé 2 st Morötter 30-40 g Okra 1 st Selleristjälk 1 msk hackad persilja 2 ...
Bertil bästa bolognese
Det här behöver du: 2 kg blandfärs 1 msk svartpeppar, malen 0,5 tsk spiskummin, malen 0,5 msk basilika, torkad 0,5 ...
Bertils ärtsoppa
Det här behöver du (6 port): 500 g torkade gula ärtor 400 g rimmat sidfläsk (eller hälften rökt fläsk) Ett ...
Bertils bruna bönor
Det här behöver du (4 port): 1000 g bruna bönor (torkade) 2 st gul lök nejlika lagerblad vitpeppar sirap ättika ...
Bertils lax med Astrids basilikasås
Det här behöver du (4 portioner): 4 st. laxfiléer, skinn- och benfria à 150 g 1 tsk salt 1 krm ...
Biff Greta
Denna rätt är en del av menyn den 9 mars 2013 - Dagen efter (dagen före) - tillagad av Ankaret, Vivörenoch Fumadoren ...
Biff Stroganoff
Det här behöver du: 500 g strimlat nötkött (innanlår eller biff) ca 2 msk smör 1 st gul lök 200 ...
Blodpalt med kött och märgben (Lappkok)
Det här behöver du (12 port): Tillräckligt med benkött från renryggMinst en märgpipa per portion6 dl blod av ren6 dl ...
Blodpannkaka med messmörsås och rårörda bär
Det här behöver du (som huvudrätt, ca 4 personer eller som förrätt, ca 8 personer): Blodpannkaka 3 dl renblod, alt. grisblod ...
Boeuf Bourguignon
Det här behöver du (12 personer): 3 st Vanliga morötter 3 st Gul lök 3 st Lagerblad 2400 g Högrev ...
Boeuf Bourguignon à la Per Morberg
Det här behöver du: 150 g sidfläsk200 g steklök (eller smålökar, fina)400 g champinjoner, i stora tärningar4 msk olja2 kg ...
Borscht
Det här behöver du (6 personer): 500 g färska rödbetor 1 morot 150 g rotselleri 1 gul lök 250 g ...
Bouillabaisse
Den främsta symbolen för det sydfranska köket är bouillabaisse. Till denna är rosé det bästa vinet, både till och i ...
C
Cajun Gumbo
Det här behöver du (4 port): 2 gröna paprikor 3 stjälkar selleri 2 rödlökar 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 300 ...
Cheddargratinerad fläskfilé
Det här behöver du (4 port): 6 hg fläskfilé salt, vitpeppar Cheddarost Gräddsås 5 dl vispgrädde Sambal oelek Gör så ...
Cheddartäckt fläskfilè i ugn
Det här behöver du (4 port): 6 hg fläskfilé salt vitpeppar 5 dl matlagningsgrädde sambal oelek cheddarost jasminris Gör så ...
Chèvrefylld lövbiff
Det här behöver du (8 port): 8 stora lövbiffar Smör till stekning Salt Vitpeppar Fyllning: 150 g chèvre 4 tsk ...
Chili con carne
Det här behöver du (4 port): 1 gul lök, skivad 3 msk smör 1 grön paprika, skivad 300 g nötfärs ...
Chili Diablo
Det här behöver du (8 port): 4 msk smör 4 finhackade gula lökar 4 finhackade vitlöksklyftor 800 g nötfärs eller ...
Coq au Vin
Det här behöver du (10 portioner): En bit rimmat eller färskt sidfläsk på 250 g 50 g smör 2,6 kg ...
Costolette di agnello con stufato di fagioli, limone e aglio
Det här behöver du (6 personer): 12 lammkotletter salt svartpeppar timjan Extra jungfruolivolja Bönragu 1,5 burk stora vita bönor 1.5 ...
Crapsês
Det här behöver du (1 person): En bit parmesanost 1 dl crème fraîche Salt och peppar 1 nypa cayennepeppar Bacon ...
Cylindriska rulader
Det här behöver du (12 port): 24 st tunna skivor fransyska bildar slutligen en cylinder 12 st skivor bacon eller ...
D
DRAGNINGSKRAFT Cannelloni med salsiccia
Det här behöver du (12 personer): 900 g pasta cannelloni 6 klyftor vitlök 1500 g mascarpone 240 g pecorinoost 1800 ...
Dubbel laxsoppa
Det här behöver du (4 port): 1 laxrens 400 gr färsk lax 100 gr rökt lax 2-3 lagerblad 10 hela ...
E
Enchiladas med chili på högrev och svarta bönor
Det här behöver du (6 portioner): 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till ...
Entrecote med whiskeysmör
Det här behöver du (4 port): 4 skivor hängmörad entrecote nymald svartpeppar Pommes frites, ranch-storlek Whiskeysmör 150 g smör, mjukt ...
F
Fisk i krämig sås
Det här behöver du (6 personer): 800 g benfri lax, flundra eller torsk Sås: 1 dl vatten 3 msk koncentrerad ...
Fjällröding med paprikasås
Det här behöver du (4 port): 4 fjällrödingar citronpeppar salt 200 gr röd paprika 2 schalottenlökar 2 dl grädde salt ...
Flamberad fläskfilé i whiskysås
Det här behöver du (10 portioner): Minst 1789 g fläskfilé 4 tsk salt 7 krm malen svartpeppar 3 tsk torkad ...
Fläsk och potatis med löksås
Det här behöver du (4 port): 300 g rimmat fläsk 1 dl mjölk 2 dl grädde 1 st gul lök ...
Fläskfilé med bourbonsås
Det här behöver du (4 port): 600 gram fläskfilé Whiskysås 2 st schalottenlökar Smör 4 msk bourbon 3 msk kalvfond, ...
Fläskfilé med sparris- och getostrisotto
Det här behöver du (4 portioner): 600 g fläskfilé 1 tsk salt 1 krm peppar Smör till stekning 300 g ...
Fläsklägg med rotmoslock
Det här behöver du (4 port): 1,5 kg rimmad fläsklägg 1 morot 1 gul lök 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Gör så ...
Fläskytterfilé i sockerkaksform
Det här behöver du (8 personer): 2 st fläskytterfilé (ca 1,5-2 kg) Sås 6 dl vispgrädde 3-4 dl vispgrädde 2 ...
Freds fläskfilé
Det här behöver du (12 portioner): 1,5 kg fläskfile Salt Svartpeppar Vitlökspulver Gör så här: Värm ugnen till 250 grader ...
G
Gratinerad lax med basilika och potatismos
Det här behöver du (4 portioner): Potatismos 900 gr potatis 2 dl mjölk Lax ca 500 gr laxfilé 0,5 kruka ...
Gremolatastekt oxfilé
Det här behöver du (4 port): Tillräckligt mycket oxfilé Gremolata: 2 citroner 5 vitlöksklyftor 1 dl hackad bladpersilja 4 msk ...
Gryta på älg med öl och messmör
Det här behöver du (4 port): 500 g grytbitar av älg 2 msk smör salt och vitpeppar 3 dl gott ...
Gulyásleves (gulaschsoppa) med Csipetke (klimp)
Det här behöver du (4 port): 5 hg nötkött 50 g margarin 2 dl finhackad lök 2 teskedar paprikapulver Starkt ...
H
Hamburgare med whiskeydressing
Det här behöver du (4 port): 4 hamburgerbröd 600 g nötfärs 1,5 tsk salt 0,5 tsk nymald svartpeppar 0,5 tsk ...
Helstekt benfri kotlettrad
Det här behöver du (6 port): Ca 1,25 kg kotlettrad 1 tsk salt 1 krm svart- eller vitpeppar Gör så ...
Helstekt marinerad utskuren biff med grönpepparsås och rostade rotsaker
Det här behöver du (25 personer): 4 kg utskuren biff i hel bit ca 2 msk salt ca 2 tsk ...
Helstekt oxfilé på husfruns vis
Gör så här: Peppra, salta och bryn oxfilén runt om i smör i stekpanna. Färdigstek den sedan i ugnen i ...
Helstekt renfilé
Det här behöver du: Renfilé Färskmalen vitpeppar Salt Smör och olja Gör så här: Torka av renfilén väl och rulla ...
I
Isterband med Stuvad Potatis
Det här behöver du (5 pers ): 600 gram isterband (5 stora eller 10 små) Stuvad potatis 15 potatisar; fast ...
K
Kanadensisk julskinka med lönnsirapsås
Det här behöver du (4 port): 2 kg kokt julskinka Griljering (glasyr) 3 msk stark senap 3 msk matolja 2 ...
Kaneldoftande köttgryta
Det här behöver du (16 port): 3200 g högrev eller märgpipa 8 tsk salt 2 tsk peppar 8 små äpplen ...
Kantarellostfylld lövbiff
Det här behöver du (3 port): 3 skivor lövbiff 1 liten burk crème bonjour kantarellost salt, peppar smör till stekning ...
Klassisk surströmmingsklämma
Surströmming är syrad strömming och klassat som kemiskt stridsmedel enligt Genevekonventionen. Det här behöver du: Hårt eller mjukt tunnbröd Smör ...
Klibbiga kycklingklubbor
Det här behöver du (4 portioner): 8 kycklingdrumsticks salt 2 tomater 2 tsk chipotlepulver eller -pasta 1,5 dl rörsocker 1 dl limefrukt, juice 1 röd chilifrukt 3 msk soja 25 g färsk ingefära ...
Köksceremonimästaren på röken
Saltlag: 1 dl salt 10 dl vatten Rör om till saltet lösts upp. Lägg i fiskfiléerna (se tid nedan). Låt ...
Köksceremonimästarens kalops
Det här behöver du (4 port): 500 gr högrev 2 morötter 2 gula lökar salt vitpeppar 10-12 kryddpepparkorn 2-3 lagerblad ...
Kokt potatis på Bertils sätt
Det här behöver du: 1 kg potatis 1-2 tsk salt/ liter vatten Gör så här: Skala eller borsta jämnstora potatisar ...
Korvsoppa
Det här behöver du: 700-800 gr Falukorv 10 st medelstora rund potatisar 2-3 morötter 1 st palsternacka 2 st gula ...
Köttbit med chimichurri och tomataioli
Det här behöver du (4 port): 4 köttbitar á ca 150 gr 4 majskolvar salt och peppar smör Rökig tomataioli ...
Köttbullar med kanel och honung
Det här behöver du (många köttbullar): 0,5 kg köttfärs 0,75 dl havregryn 1 msk potatismjöl 1 dl vatten 0,5 dl ...
Krämig “Carbonara”
Det här behöver du (4 personer): 500 g färsk spaghetti 2 förp bacon (à 140 g) 4 ägg 1 dl ...
Krämig fisksoppa med räkor, dill och citron
Det här behöver du (4 personer): 400 g lax- eller torskfilé (du kan även mixa olika sorters fisk) 150 g ...
Kreolskans förstärkta söndagsgryta
Det här behöver du (6 personer): 900 g grisfilé 3 stora eller 6 små starka korvar (typ kabanossen) 1 burk ...
Kryzzets blodpudding med fläsk och rårörda lingon
Det här behöver du (6 port): 0,5 l svinblod 3,5 dl lättöl eller buljong 3,5 dl grovt rågmjöl 1 st finhackad rödlök 50 g späck i små tärningar 1 st syrligt äpple ...
Kurka kyyivsʹka (Kyckling Kiev)
Det här behöver du (8 portioner): 2 vitlöksklyfta 100 g smör 4 msk hackad persilja 4 msk skuren gräslök 2 ...
Kyckling Franklin med grönpepparsås på paprikabädd
Det här behöver du (4 port): 650 gr majskycklingfilé Salt, peppar, vitlök, salvia 150 gr bacon, skivad 1 msk olivolja ...
Kyckling Garam Masala
Det här behöver du (4 portioner): 2 msk smör 1 kg kyckling 1 gul lök 3 klyftor vitlök 0,5 blomkålshuvud ...
Kyckling med honung och citron
Det här behöver du (2 port): 2 msk Harissa 2 kycklingbröst, skurna i grova tärningar 1 msk olivolja 2 msk ...
Kycklinggryta à la Viking
Det här behöver du (4 port): 3 hg kyckling 1 st paprika (gul eller röd) ½ gul lök 2 vitlöksklyftor ...
L
Lammstek med örter
Det här behöver du (8 port): Lammstek med ben ca, 2 kg 4-6 vitlöksklyftor 1 dl hackade örter (timjan,basilika,rosmarin) 2 ...
Långsamstekt oxfilé
Bästa oxfilén och det bästa sättet att tillaga oxfilé till stora sällskap får man genom att laga en hel bit i ...
Lättrökt oxfilé med blåbärssås
Det här behöver du (4 port): 400 gr rökt oxfilé (eller vanlig oxfilé, rökt i 2-3 minuter) Grönsallad Cocktailtomater Lingon ...
Lättrökta ripbröst med potatisbakelse och kanelsky
Det här behöver du (4 portioner): 4 st ripbröst 0,5 tsk salt 1 msk smör 1 krm svartpeppar Gör så ...
Lax i viltsås
Det här behöver du (4 port): 600 g laxfilé salt peppar 2,5 dl matgrädde 2 msk vilt- och kantarellfond 2 ...
Laxfilé på baconbädd
Gör så här: Skär 1 kg laxfilé i portionsbitar (ca 175 g/st). Bräck bitarna i smör, ca 3 min på ...
Limefilé
Det här behöver du (4 port): ca 600 g fläskfilé 1 tsk salt smör 1 dl vatten 2 dl crème ...
Ljummen sallad på rostad palsternacka
Det här behöver du (4 port): 5 palsternackor, ca 600 g Saften av 1/2 citron 1 msk honung 2 msk ...
Lomo saltado
Det här behöver du (4 personer): 500 g oxfilé 2 krm salt 1/2 tsk svartpeppar 3/4 dl vitvinsvinäger 4 msk ...
M
Mamma Magdas makalösa mat
Mamma Magdas makalösa Galuska (nudlar) Det här behöver du: 2 ägg 3 dl vatten Lagom med mjöl Gör så här: ...
Marinerad fläskfilé med rödvinssky och chilidroppar
Det här behöver du (8 personer): 1 kg fläskfilé 1 kg fläskfilé 1,5 tsk salt Marinad: 2 vitlöksklyftor, finhackade 2 ...
Marockansk kyckling
Det här behöver du (4 port): 1 lök, mycket fint hackad 2 tsk paprikapulver 1 tsk spiskummin 4 skinnfria kycklingfiléer, ...
Melanzane a Barchetta
Det här behöver du (4 personer): 2 stora auberginer extra virgin olivolja 1 liten gul lök 2–3 skalade tomater 100 ...
Mustig portergryta
Det här behöver du (6-7 port): 800 g grytbitar av nötkött 1dl vetemjöl 250 g pärllök 1 hel vitlök 200 ...
N
New York Chocolate Chili
Det här behöver du (6 port): 1 kg högrev 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 morötter 2 msk rapsolja 1 ...
North Texas Red Chili
Det här behöver du: En flaska Tequila 6 burkar ljust öl 5 Ancho-chile 1 Chipotle-chile 3 Birdseye-chile (piri-piri) 4 Jalapeñe-chile ...
Nötrullader med smak av timjan, västerbottensost och äpple
Det här behöver du (4 port): 5 - 7 hg innanlår av nöt i tunna skivor svartpeppar och salt 1 ...
O
Orange Chile Chicken
Det här behöver du (4 port): 4 stora kycklingfiléer Matfett till stekning 4 port kokt jasminris Salt, peppar och ev. chiliexplosion krydda ...
Oxfilé med löjromsås
Det här behöver du (4 port): 8 skivor oxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 1 dl ...
P
P:r Pinus och Ankarets kärleksvälsignade rostas
Det här behöver du (4 port): 600 gr rostas 6 vitlöksklyftor 2 kvistar rosmarin 0,25 kruka timjan malen svartpeppar flingsalt ...
Pajalapanna
Det här behöver du (4 port): 500 gr Renskav smör 2 gula lökar 1 pkt bacon 3 dl grädde 1 ...
Pannbiff med lök och en helvetes massa tillbehör
Det här behöver du (4 portioner): 500 g blandfärs 1,5 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 0,5 gul lök, finhackad olja, ...
Paolos spaghetti alla bolognese
Det här behöver du (4 port): 400 gr spaghetti 300 gr nötfärs 60 gr bacon 1 gul lök 2 klyftor ...
Pappa Hugos favorit med löksås
Det här behöver du (5 port): 700 g kalvkött finskuret i tunna skivor , ca 10 cm breda 300 g ...
Pappa Yngves fiskpudding
Det här behöver du (4 port): 4 portioner kokt ris 300 gr vit fisk 2 tsk salt 0,5 krm vitpeppar ...
Pasta al pollo på Opponentens vis
Det här behöver du: Tortelini med fyllning av spenat och ricotta samt grön pesto och ricotta. Kycklingbröst, kanske de ända ...
Pasta con salsiccia, pangrattato, tuorlo d’uovo e parmigiano
Det här behöver du (4 pers): 300 g salsicciakorv, med fänkålssmak, rå 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja ...
Pastagratäng med kalkon, mozarella och broccoli
Det här behöver du (4 personer): Fyllning: 6 dl Penne Rigate (torrvara) 500g broccoli (ca 2 st buketter) 2 msk ...
Patates fournou ladorigani (ugnsstekt potatis)
Det här behöver du (6 port): 1,5 kg potatis 0,5 dl olivolja Saften av en halv citron 0,5 kruka oregano ...
Pepparsoppa från Liberia
Liberia är Afrikas äldsta republik och dess näst äldsta självständiga stat efter Etiopien. Det här behöver du: 2 l vatten ...
Piroska (ungersk sillunch)
Det här behöver du (4 port): 4 Stora eller 8 små matjessillfileer 2 Stora röda paprikor 2-4 st rödlökar 2 ...
Pollo perfetto
Det här behöver du (4 port): 4 kycklingfiléer 0,5 tsk salt 1 krm peppar 1 gul lök, riven Pensling Smör, ...
Pommes duchesse
Det här behöver du (4 port): Denna duchessepotatis är gjord på pulvermos, ett bra alternativ om man ska göra till ...
Potatistimbaler med Västerbottensost
Det här behöver du (4 portioner): 800 g eller 8 mellanstora fasta potatisar2 st ägg2 dl crème fraîche2 krm salt2 ...
Q
Quesadillas med kyckling
Det här behöver du (4 portioner): 4 stora tortillabröd 200 gram riven ost som texmex-ost, cheddar, pizzaost eller mozzarella 200 ...
R
Renskav
Det här behöver du (4 port): 500 gram renskav 1 gul lök 2 msk smör 0,5-1 dl rött vin 2-3 ...
Renskav och shiitake med lingon, Västerbottensost och mandelpotatis
Det här behöver du (4 personer): 1 pkt fryst renskav 3 msk Norrmejerier Smör 150 g skivad shiitakesvamp 2 st ...
Rimmad oxbringa med syltad svamp och äpple
Det här behöver du (10-15 portioner): 500 g kokt, rimmad oxbringa, tunt skivad 1 aromaäpple eller 2 ingrid marie 1 ...
Risotto perfetto
Risotto. Denna italienska dröm som missuppfattas av så många. Faktum är att den varken är krånglig eller tar lång tid ...
Rysk köttfärspanna (Русская сковорода)
Det här behöver du (4 port): Ca 400 g nöt- eller blandfärs 2 gula hackade lökar Smör eller margarin till ...
Ryska marinens U-båtsgryta (sepåfan sovjetski)
Detta är inget annat än en ren, välsmakande lyx! Belöning till personal om man kan undvika grundstötning vid operationer i ...
S
Shish Kafta med libanesisk grönsaksgryta
Det här behöver du (4 personer): Gryta: 10 potatisar 2 rödlökar 3 vitlöksklyftor 2 gula paprikor 2 msk olivolja 2 ...
Sidfläsk med fänkål, timjan och citron
Det här behöver du (4-6 portioner): 3-5 vitlöksklyftor 2 msk hela fänkålsfrön 1 msk torkad timjan rivet skal från 1,5 ...
Snabbgravad honungslax med persikosås
Det här behöver du (4 portioner): 4 bitar fjärilskotletter av lax 2 msk flytande honung 2 tsk salt 1 tsk ...
Sotare
Det här behöver du (4 port): 3 msk salt 1 kg strömming, hel olja Gör så här: Rensa strömmingen men ...
Spezzatino di vitello
10Det här behöver du (6 personer): 1 kg kalvstek Extra jungfruolivolja till stekning 1 stor gul lök 2 morötter 4 ...
Stekt fläskkotlett
Fläskkotlett stekt i panna är allra godast så nystekt som möjligt. Kött tar inte upp matfett vid stekning, i stället ...
Stekt saltsill med löksås och mandelpotatis
Det här behöver du: 24 st medelstora sillfiléer 1,5 dl vetemjöl 3 st ägg 1,5 dl ströbröd smör till stekning ...
Sticky Chicken Wings med soja, srirachasås och ingefära
Det här behöver du (4-5 personer): 12 kycklingvingar Salt Svartpeppar 3 msk neutral olja 100 g smör 1 dl muscovadosocker ...
STRÖMming i källaren
Det här behöver du (4 pers ): 1 kg strömming salt 2 ägg 2 dl vispgrädde smör grovt rågmjöl matättika, ...
Suovasskav med skogssvamp och mandelpotatispuré
Det här behöver du (1 port): 125 gram suovasskav 7,5 gram torkad svamp, blötlagd 0,25 krm salt, krydda efter smak ...
Surströmming
Det här behöver du: Surströmming (Oskars, förstås) Tillbehör Hårt och mjukt tunnbröd Västerbottensost Riktig getmesost Hackad lök Gör så här: ...
Svenska fläskkotletter
Det här behöver du (12 port): 12 st fläskkotletter 2 kg potatis 4 st äggulor mjölk salt vitpeppar 1 kg ...
T
Tagliatelle carbonara på Ankarets vis
Det här behöver du (4 personer): 400 g grön tagliatelle 2 hg smör 2 hg bacontärningar 2 klyftor vitlök 2 ...
Thai Gaeng Phed Gai
Det här behöver du (4 port): 4 kycklingfiléer salt (ytterst lite, bacon och ost ger mycket sälta) 2 dl crème ...
Thai quorn gryta
Det här (4 portioner): 300 g fläskfile 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 2 dl vatten + 1 msk ...
Torsk
Det här behöver du: Saltlag 1 liter vatten – 1 dl grov salt utan jod. Lägg torskryggen i saltlagen ca ...
Torskgratäng med västerbottensost
Det här behöver du (4 personer): 400 g torskblock 1 broccolistånd 200 g champinjoner smör till formen salt peppar 2 ...
Torskgratäng med Västerbottensost
Det här behöver du: 1200 g torskblock eller hokifilè 3 st broccolistånd 600 g champinjoner Smör till formen Salt Peppar ...
Torskrygg i folie med sparris, örter och citron
Det här behöver du (4 portioner): 600 g torskfiléer (rygg) 600 g små potatisar 1 rödlök 1 röd chilli 8 rädisor ...
U
Ugnsbakad fylld lax med parmesancrisp
Det här behöver du (4 port): 700 g benfri laxfilé med skinn (av mittbit) 70 g prosciutto 0,5 burk örtmarinerade ...
Ugnsbakad tortilla
Det här behöver du (48 bitar): Olivolja 1 stor vitlöksklyfta, pressad 4 salladslökar, de vita och gröna delarna, finhackade 1 ...
Ugnspannkaka
Det här behöver du: 3 dl vetemjöl eller 2 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl 0.5 tsk salt 6 dl mjölk 3 st ägg 1 msk smör till smörjning av långpanna ...
Ulla Winbladhs fiskgryta
Det här behöver du (4 port): 400 gr gösfilé eller annan fast fisk, t ex lax eller regnbåge 150 gr ...
V
Västerbottensomelett med löjrom
Det här behöver du (4 port.): 1 st gul lök 1 msk smör 3 st ägg 2 msk vatten 1 krm salt 0,25 krm svartpeppar 2 ...
Vivörens Veronagryta
Det här behöver du (6 port): 500 g nötkött (biff) 1 brk (200 g, ca 20 st) syltlökar 5 morötter, ...
Vodhino stifado (kött- och lökgryta)
Det här behöver du (4 port): 1 kg nötkött 1 kg scharlottenlökar 4 vitlöksklyftor 2 lagerblad 8 pepparkorn 1 kanelstång ...
W
Wienerschnitzel eller rödspätta med tillbehör
Det här behöver du (4 portioner): 4 skivor kalvkött vetemjöl 1 ägg ströbröd smör till stekning 1 citron kapris ansjovis 1 ...
Ä
Äppelbakad fläsksida med jordärtskockspuré
Det här behöver du (4 port): 4 äpplen 2 gula lökar 1 kg fläsksida, med svål 10 kvistar timjan 1 ...