A
Ankarets chilesylt
Det här behöver du: 250 g krossade San Marzanotomater (minst) 4 röda chilefrukter, finhackade (utan frön) (gärna) 2-3 piri-piri frukter (minst) ...
Ankarets dragonsenap
Det här behöver du: 0,75 dl vispgrädde 1 ägg 3 msk socker 2,5 msk senapspulver (Colmans) 0,5 msk smör 1 ...
Ankarets körsbärssylt med choklad
Det här behöver du (4 port): 1 kg körsbär eller bigarråer 1 paket syltsocker 1 msk citronsaft 75 g mörk ...
Ankarets portersenap
Det här behöver du (4 port): 0,75 dl vispgrädde 1 ägg 4 tsk honung 2,5 msk senapspulver (Colmans) 0,5 msk ...
B
BBC (Bailey’s Banana Colada)
Det här behöver du (1 port): 4 cl Baileys Irish Cream 4 cl Piña colada Mix 0,5 st banan 3 ...
Bertils ärtsoppa
Det här behöver du (6 port): 500 g torkade gula ärtor 400 g rimmat sidfläsk (eller hälften rökt fläsk) Ett ...
Bertils bästa tomatsås
Det här behöver du: 3 stora gula lökar 3-5 vitlöksklyftor 0,5 dl olivolja 1 lagerblad 1 dl tomatpuré 2 msk ...
Bertils bruna bönor
Det här behöver du (4 port): 1000 g bruna bönor (torkade) 2 st gul lök nejlika lagerblad vitpeppar sirap ättika ...
Bertils grillsås
Ännu en trotjänare i grillsammanhang. Förmodligen alla BBQ-såsers anfader. Håller - precis som Bertil själv - fortfarande ställningen. Det här ...
Bertils nubbesill
Det här behöver du (10-12 pers): 4 burkar matjesill (ca 500 g) 15 medelstora potatisar 1 rödlök 2 purjolökar 1 ...
Bourgognesill
Det här behöver du: 4 stora urvattnade sillfiléer 1 strimlad rödlök Marinad: 1 dl farinsocker 0,5 dl vatten 1 dl ...
C
Crostini con acciughe marinate al balsamico
Det här behöver du (6 st): 2 burkar sardeller i olja (á 80 g) 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger ...
F
Fumadorskans matjessill med rödlök och kapris
Det här behöver du (6 port): 600 g matjessill (ca 8 st) Lag: 2 dl ättikssprit 12% 2 dl vatten 1 ...
G
Gulyásleves (gulaschsoppa) med Csipetke (klimp)
Det här behöver du (4 port): 5 hg nötkött 50 g margarin 2 dl finhackad lök 2 teskedar paprikapulver Starkt ...
H
Helstekt oxfilé på husfruns vis
Gör så här: Peppra, salta och bryn oxfilén runt om i smör i stekpanna. Färdigstek den sedan i ugnen i ...
K
Klassisk surströmmingsklämma
Surströmming är syrad strömming och klassat som kemiskt stridsmedel enligt Genevekonventionen. Det här behöver du: Hårt eller mjukt tunnbröd Smör ...
Köksceremonimästarens gravade strömming
Det här behöver du (10 port): 1 kg strömming, så färsk som möjligt Lag: 2 dl strösocker 1 dl salt ...
Kreolskans förstärkta söndagsgryta
Det här behöver du (6 personer): 900 g grisfilé 3 stora eller 6 små starka korvar (typ kabanossen) 1 burk ...
Kryddsill med ingefära, lime och fänkål
Det här behöver du (6-8 port): 1 kg strömmingsflundror 2 rödlökar 1 fänkål 1 knippe dill 1 bit ingefära 1 ...
Kryzzets blodpudding med fläsk och rårörda lingon
Det här behöver du (6 port): 0,5 l svinblod 3,5 dl lättöl eller buljong 3,5 dl grovt rågmjöl 1 st finhackad rödlök 50 g späck i små tärningar 1 st syrligt äpple ...
Kryzzets kantarellsås
Det här behöver du (några port): Några nävar torkade kantareller eller annan svamp Några msk smör eller margarin Någon stor ...
L
Långsamstekt oxfilé
Bästa oxfilén och det bästa sättet att tillaga oxfilé till stora sällskap får man genom att laga en hel bit i ...
Lingonsylt med gin och ingefära
Det här behöver du: 500 g lingon 175 g vatten 375 g strösocker 30 g gin 100 g syltad ingefära ...
Lysholms Liniesill
Det här behöver du (4 port): 200 g matjesillfiléer 2 dl crème fraiche 0,5 tsk stött kummin 2 msk hackad dill ...
M
Mamma Magdas makalösa mat
Mamma Magdas makalösa Galuska (nudlar) Det här behöver du: 2 ägg 3 dl vatten Lagom med mjöl Gör så här: ...
Monicas limegravade lax
Det här behöver du: 1 kg lax 4 msk grovsalt 3 msk honung 1 msk grovstött svartpeppar 1 - 2 ...
Mor Ingas Ansjoviskokotter
Kokott är en gammal beteckning för "sällskapsdam" (se även: demimond, kurtisan). Denna rätt är en del av menyn den 9 mars 2013 ...
N
North Texas Red Chili
Det här behöver du: En flaska Tequila 6 burkar ljust öl 5 Ancho-chile 1 Chipotle-chile 3 Birdseye-chile (piri-piri) 4 Jalapeñe-chile ...
P
Pappa Hugos favorit med löksås
Det här behöver du (5 port): 700 g kalvkött finskuret i tunna skivor , ca 10 cm breda 300 g ...
Pappa Yngves fiskpudding
Det här behöver du (4 port): 4 portioner kokt ris 300 gr vit fisk 2 tsk salt 0,5 krm vitpeppar ...
Pasta con salsiccia, pangrattato, tuorlo d’uovo e parmigiano
Det här behöver du (4 pers): 300 g salsicciakorv, med fänkålssmak, rå 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja ...
Peperonata
En silkeslen tomat- och paprikablandning som kan serveras tillsammans med andra grönsaksrätter eller som tillbehör till fisk - gärna grillad ...
Piroska (ungersk sillunch)
Det här behöver du (4 port): 4 Stora eller 8 små matjessillfileer 2 Stora röda paprikor 2-4 st rödlökar 2 ...
R
Rökt strömming på Köksceremonimästarens vis
Det här behöver du: Tillräckligt mycket strömming Salt Alspån Enris Saltlag: 1 l vatten och 1 dl salt utan jod ...
S
Sidfläsk med fänkål, timjan och citron
Det här behöver du (4-6 portioner): 3-5 vitlöksklyftor 2 msk hela fänkålsfrön 1 msk torkad timjan rivet skal från 1,5 ...
Sojamarinerad lax med apelsinsmörsås
Det här behöver du (6 port): Marinad: 6 msk japansk soja 1,5 tsk sambal oelek 3 krm chilepeppar Sås: 3 ...
Svågerns tokiga entré
Lägg på vars och ens tallrik (dubbel mängd på Vikings): Kallrökt lax i tunna skivor som tärnats. En rejäl klick ...
T
TinTins chilisill
Det här behöver du (4 port): 1 pkt 5-minuterssill (à 420 g) 2 dl crème fraiche 1 vitlöksklyfta 1 tsk sambal ...
V
Vikings julsillar
Viking har äntligen beslutat att anförtro föreningen de mytomspunna Tistersö-recepten - en samling kulinariska excesser, överförda genom muntlig tradition från ...
Vivörens feta grekiska sallad
Det här behöver du (4-5 port): 6 st kokta medelstora mandelpotatisar, skurna i lagoma tärningar 1 hårdkokt ägg, hackat 0,5 ...
Vivörens Veronagryta
Det här behöver du (6 port): 500 g nötkött (biff) 1 brk (200 g, ca 20 st) syltlökar 5 morötter, ...