• Start
  • Nyhetsarkivet
  • Notabelt
    • Noteringar 2020-
    • Noteringar 2010-2019
    • Noteringar 2000-2009
    • Noteringar 1994-1999
  • Kokboken
    • Menyer
    • Bertils bästa
    • Förrätter & soppor
    • Huvudrätter
    • Efterrätter & godis
    • Såser & tillbehör
    • Drycker
    • Ölrecept (bryggning)
    • Alla recept
  • Om oss
    • Stadgarna
      • Stadgeskolan
    • Med lemmar
      • Kocklag 1
      • Kocklag 2
      • Kocklag 3
      • Kocklag 4
      • Kocklag 5
      • Brygglagen
      • Blod, svett och dårar
    • Öl & ölbryggning
    • Glam & stoj
      • Bertils musik
    • Integritetspolicy: Hur vi behandlar personuppgifter
  • Om Bertil
    • Hemma hos Bertil
    • Berättelsen om Bertil
    • Medlemsregistret
    • Vimmelbilder

Bertil Brew's News.

- ett magasin om öl, mat, glam & stoj.

Du är här: Hem / Våra recept / Bertils bästa

Bertils bästa

Print Friendly, PDF & Email
  • All
  • A
  • B
  • C
  • F
  • G
  • H
  • K
  • L
  • M
  • N
  • P
  • R
  • S
  • T
  • V
A

Ankarets chilesylt

Det här behöver du: 250 g krossade San Marzanotomater (minst) 4 röda chilefrukter, finhackade (utan frön) (gärna) 2-3 piri-piri frukter (minst) ...
Läs mer...

Ankarets dragonsenap

Det här behöver du: 0,75 dl vispgrädde 1 ägg 3 msk socker 2,5 msk senapspulver (Colmans) 0,5 msk smör 1 ...
Läs mer...

Ankarets körsbärssylt med choklad

Det här behöver du (4 port): 1 kg körsbär eller bigarråer 1 paket syltsocker 1 msk citronsaft 75 g mörk ...
Läs mer...

Ankarets portersenap

Det här behöver du (4 port): 0,75 dl vispgrädde 1 ägg 4 tsk honung 2,5 msk senapspulver (Colmans) 0,5 msk ...
Läs mer...
B

BBC (Bailey’s Banana Colada)

Det här behöver du (1 port): 4 cl Baileys Irish Cream 4 cl Piña colada Mix 0,5 st banan 3 ...
Läs mer...

Bertils ärtsoppa

Det här behöver du (6 port): 500 g torkade gula ärtor 400 g rimmat sidfläsk (eller hälften rökt fläsk) Ett ...
Läs mer...

Bertils bästa tomatsås

Det här behöver du: 3 stora gula lökar 3-5 vitlöksklyftor 0,5 dl olivolja 1 lagerblad 1 dl tomatpuré 2 msk ...
Läs mer...

Bertils bruna bönor

Det här behöver du (4 port): 1000 g bruna bönor (torkade) 2 st gul lök nejlika lagerblad vitpeppar sirap ättika ...
Läs mer...

Bertils grillsås

Ännu en trotjänare i grillsammanhang. Förmodligen alla BBQ-såsers anfader. Håller - precis som Bertil själv - fortfarande ställningen. Det här ...
Läs mer...

Bertils nubbesill

Det här behöver du (10-12 pers): 4 burkar matjesill (ca 500 g) 15 medelstora potatisar 1 rödlök 2 purjolökar 1 ...
Läs mer...

Bourgognesill

Det här behöver du: 4 stora urvattnade sillfiléer 1 strimlad rödlök Marinad: 1 dl farinsocker 0,5 dl vatten 1 dl ...
Läs mer...
C

Crostini con acciughe marinate al balsamico

Det här behöver du (6 st): 2 burkar sardeller i olja (á 80 g) 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger ...
Läs mer...
F

Fumadorskans matjessill med rödlök och kapris

Det här behöver du (6 port): 600 g matjessill (ca 8 st) Lag: 2 dl ättikssprit 12% 2 dl vatten 1 ...
Läs mer...
G

Gulyásleves (gulaschsoppa) med Csipetke (klimp)

Det här behöver du (4 port): 5 hg nötkött 50 g margarin 2 dl finhackad lök 2 teskedar paprikapulver Starkt ...
Läs mer...
H

Helstekt oxfilé på husfruns vis

Gör så här: Peppra, salta och bryn oxfilén runt om i smör i stekpanna. Färdigstek den sedan i ugnen i ...
Läs mer...
K
Klassisk surströmmingsklämma

Klassisk surströmmingsklämma

Surströmming är syrad strömming och klassat som kemiskt stridsmedel enligt Genevekonventionen. Det här behöver du: Hårt eller mjukt tunnbröd Smör ...
Läs mer...

Köksceremonimästarens gravade strömming

Det här behöver du (10 port): 1 kg strömming, så färsk som möjligt Lag: 2 dl strösocker 1 dl salt ...
Läs mer...

Kreolskans förstärkta söndagsgryta

Det här behöver du (6 personer): 900 g grisfilé 3 stora eller 6 små starka korvar (typ kabanossen) 1 burk ...
Läs mer...

Kryddsill med ingefära, lime och fänkål

Det här behöver du (6-8 port): 1 kg strömmingsflundror 2 rödlökar 1 fänkål 1 knippe dill 1 bit ingefära 1 ...
Läs mer...

Kryzzets blodpudding med fläsk och rårörda lingon

Det här behöver du (6 port): 0,5 l svinblod 3,5 dl lättöl eller buljong 3,5 dl grovt rågmjöl 1 st finhackad rödlök 50 g späck i små tärningar 1 st syrligt äpple ...
Läs mer...

Kryzzets kantarellsås

Det här behöver du (några port): Några nävar torkade kantareller eller annan svamp Några msk smör eller margarin Någon stor ...
Läs mer...
L

Långsamstekt oxfilé

Bästa oxfilén och det bästa sättet att tillaga oxfilé till stora sällskap får man genom att laga en hel bit i ...
Läs mer...

Lingonsylt med gin och ingefära

Det här behöver du: 500 g lingon 175 g vatten 375 g strösocker 30 g gin 100 g syltad ingefära ...
Läs mer...
Lysholms Liniesill

Lysholms Liniesill

Det här behöver du (4 port): 200 g matjesillfiléer 2 dl crème fraiche 0,5 tsk stött kummin 2 msk hackad dill ...
Läs mer...
M

Mamma Magdas makalösa mat

Mamma Magdas makalösa Galuska (nudlar) Det här behöver du: 2 ägg 3 dl vatten Lagom med mjöl Gör så här: ...
Läs mer...

Monicas limegravade lax

Det här behöver du: 1 kg lax 4 msk grovsalt 3 msk honung 1 msk grovstött svartpeppar 1 - 2 ...
Läs mer...

Mor Ingas Ansjoviskokotter

Kokott är en gammal beteckning för "sällskapsdam" (se även: demimond, kurtisan).  Denna rätt är en del av menyn den 9 mars 2013 ...
Läs mer...
N

North Texas Red Chili

Det här behöver du: En flaska Tequila 6 burkar ljust öl 5 Ancho-chile 1 Chipotle-chile 3 Birdseye-chile (piri-piri) 4 Jalapeñe-chile ...
Läs mer...
P

Pappa Hugos favorit med löksås

Det här behöver du (5 port): 700 g kalvkött finskuret i tunna skivor , ca 10 cm breda 300 g ...
Läs mer...

Pappa Yngves fiskpudding

Det här behöver du (4 port): 4 portioner kokt ris 300 gr vit fisk 2 tsk salt 0,5 krm vitpeppar ...
Läs mer...

Pasta con salsiccia, pangrattato, tuorlo d’uovo e parmigiano

Det här behöver du (4 pers): 300 g salsicciakorv, med fänkålssmak, rå 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja ...
Läs mer...

Peperonata

En silkeslen tomat- och paprikablandning som kan serveras tillsammans med andra grönsaksrätter eller som tillbehör till fisk - gärna grillad ...
Läs mer...

Piroska (ungersk sillunch)

Det här behöver du (4 port): 4 Stora eller 8 små matjessillfileer 2 Stora röda paprikor 2-4 st rödlökar 2 ...
Läs mer...
R

Rökt strömming på Köksceremonimästarens vis

Det här behöver du: Tillräckligt mycket strömming Salt Alspån Enris Saltlag: 1 l vatten och 1 dl salt utan jod ...
Läs mer...
S

Sidfläsk med fänkål, timjan och citron

Det här behöver du (4-6 portioner): 3-5 vitlöksklyftor 2 msk hela fänkålsfrön 1 msk torkad timjan rivet skal från 1,5 ...
Läs mer...

Sojamarinerad lax med apelsinsmörsås

Det här behöver du (6 port): Marinad: 6 msk japansk soja 1,5 tsk sambal oelek 3 krm chilepeppar Sås: 3 ...
Läs mer...

Svågerns tokiga entré

Lägg på vars och ens tallrik (dubbel mängd på Vikings): Kallrökt lax i tunna skivor som tärnats. En rejäl klick ...
Läs mer...
T
TinTins chilisill

TinTins chilisill

Det här behöver du (4 port): 1 pkt 5-minuterssill (à 420 g) 2 dl crème fraiche 1 vitlöksklyfta 1 tsk sambal ...
Läs mer...
V

Vikings julsillar

Viking har äntligen beslutat att anförtro föreningen de mytomspunna Tistersö-recepten - en samling kulinariska excesser, överförda genom muntlig tradition från ...
Läs mer...

Vivörens feta grekiska sallad

Det här behöver du (4-5 port): 6 st kokta medelstora mandelpotatisar, skurna i lagoma tärningar 1 hårdkokt ägg, hackat 0,5 ...
Läs mer...

Vivörens Veronagryta

Det här behöver du (6 port): 500 g nötkött (biff) 1 brk (200 g, ca 20 st) syltlökar 5 morötter, ...
Läs mer...

Måltidsrecept

  • Menyer
  • Förrätter & soppor
  • Huvudrätter
  • Efterrätter & godis
  • Såser & tillbehör
  • Drycker
  • Bertils bästa

Ingredienser

Bacon Banan Bertils bästa Biff Bär Choklad Chèvre Citroner Drycker Fläskfilé Frukt Gin Glass Hallon Hjortron Indiskt Italienskt Julrecept Kyckling Kött Köttfärs Lax Mango Morötter Musslor Oxfilé Palt Pasta Pizza Potatis Ren Ris Räkor Rökt lax Sardeller Sill Skinka Sparris Strömming Svamp Tomat Tomater Torsk Västerbottensost Ägg

Bertil själv

Bertil Brew, föreningens grundare och mecenat (ej att förväxla med sin schlagerstjärne-nästan-namne).

Bertil Brew
(ej att förväxla med sin
schlagerstjärne-nästan-namne)
föreningens grundare
och mecenat.

F_icon.svg

Om oss

Kryzzet fungerar som ex libris (f d läskunnig). Bothnian Bay Beer Brewers är en alldeles särskilt ideell förening vars syfte är att genom jäsning förädla vatten, malt och humle till öl. Kryzzet fungerar som ex libris (f d läskunnig) och föreningens ansikte (nåja) utåt. Kallar till marsch & möte. Bestämmer dag-ordning och allt annat viktigt.

Bertil vet vem du är…

Hur vi behandlar personuppgifter.

Även solen…

Om du, till äventyrs och mot all förmodan, skulle upptäcka något fel på Bertils Bästa Sidor (de du läser i detta nu) - skicka ett mejl till Ankaret (Om du skickar med ett lämpligt belopp i små, omärkta sedlar får du troligen svar snabbare)

Copyright © 2023 Bothnian Bay Beer Brewers · Logga in