Det här behöver du (8 port):
- 125 g rumstempererat smör
- 1 dl strösocker
- 1 ägg
- 4 dl vetemjöl
Fyllning
- Rivet skal av 2 citroner (2 citroner motsvarar 4-5 msk)
- Juicen av 2 citroner (juicen av 2 st motsvarar knappt 1 dl)
- 3 äggulor
- 125 g smör
- 2 dl strösocker
Maräng
- 3 äggvitor
- 2 dl strösocker
Gör så här:
- Mixa smör, socker och ägg smidigt. Rör ner mjölet och samla till en deg. Låt vila kallt i en timme.
- Sätt ugnen på 225°.
- Kavla ut degen och klä en pajform, ca 28 cm i diameter (för 8 port). Grädda i 10 minuter. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 250°, grill eller enbart övervärme.
- Fyllning: Tvätta citronerna väl. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, citronskal och äggulor.
- Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt den kallna och häll i pajskalet.
- Maräng:
- Vispa äggvitorna styva.
- Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet.
- Fördela jämnt på citronpajen. Grädda i ca 3 minuter.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.