Det här behöver du för det rätta alternativet (4 port):
- 5 msk smör
 - 5 msk vetemjöl
 - 10 dl hönsbuljong
 - 1 1/4 dl portvin
 - 2-3 gula lökar
 - 2-3 apelsiner
 
Gör så här:
- Smält smör i en kastrull, ta av från värmen och rör ner mjölet.
 - Ställ tillbaka kastrullen och vispa ner buljongen. Låt koka i ca 5 minuter.
 - Skala och hacka löken. Riv skalet från apelsinen och pressa ut saften.
 - Fräs lök och apelsinskal i en kastrull i smör, häll på apelsinsaft och portvin och rör sedan ner blandningen i såsen. Krydda med salt och peppar.
 
Det här behöver du för det enklare alternativet (4 port):
- 5 apelsiner
 - 5 msk strösocker
 - 2 1/2 tsk maizenaa
 - 2 1/2 msk vatten
 
Gör så här:
- Pressa ut saften från apelsin i en liten stekpanna.
 - Tillsätt socker och lite redning av maizenamjöl och vatten.
 
                    
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.