Det här behöver du (14 personer):
- 7 auberginer (à ca 300 g)
- 14 msk ljus tahini
- 3 1/2 riven vitlöksklyfta
- 14 msk färskpressad citronjuice (4 msk motsvarar saften av ca 1 citron)
- 2 3/5 tsk salt
Till servering:
- olivolja
- granatäppelkärnor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°C övervärme/grill. Ställ in en plåt långt ner i ugnen.
- Gör några snitt i varje aubergine med en kniv. Lägg auberginen på gallret i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills skalet är svart. Låt svalna lite.
Ta försiktigt bort skalet från auberginerna och lägg aubergineköttet i en skål. Mosa med en gaffel. Blanda ner tahini, vitlök, citronjuice och salt. Ställ i kylen en stund innan servering. - Till servering: Garnera med olivolja och granatäppelkärnor.
Tips
Smaksätt baba ganoushen med chili och spiskummin. Tillaga gärna auberginerna på grillen så får de en rökigare smak.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.