En dip som gör hela salladen.
De italienska influenserna märks i bagna cauda, en fenomenalt god dip på olivolja och sardeller som kan ge skjuts åt det mesta.
Det här behöver du (10 portioner):
- Färska Späda Morötter
- Fryst grön Sparris
- Fryst haricots verts
- Fryst sugar snaps
- Basilika och brödskiva
Sås:
- 2 klyftor vitlök
- 1 burk sardeller
- Olivolja
- Tabasco
- 2 msk smör
Gör så här:
- Mosa 1 stor vitlöksklyfta och 3 sardeller i en mortel. Stöt massan med 1 dl olivolja som tillsätts droppvis till en slät sås. Krydda med 2 droppar tabasco.
- Värm försiktigt (såsen får absolut inte koka!) och vispa ner 1 msk osaltat smör.
- Lägg upp salladsblad på fyra tallrikar. Fyll på med kokta haricots verts, stekt courgette (zucchini) eller aubergine, grillad paprika, färska tomater eller vad du vill och häll såsen över.
- Toppa med fiskfilé och en kvist basilika, om du vill göra en hel måltid av denna sallad.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.