Det här behöver du :
Pajdeg:
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker, mjöl och bakpulver. Rör till en jämn deg.
- Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda på 200 grader 5-8 minuter. Forma gärna kanterna i ett fint mönster.
Fyllning:
- 2 dl mascarpone
- 0,5 tsk äkta vaniljpulver
- 1 dl strösocker
- 2 ägg
- skal (zest) från 2 citroner
- 3 dl färska blåbär
- Blanda mascarpone, ägg, socker och vaniljpulver. Häll i blåbären och rör runt försiktigt.
- Häll smeten i pajformen och grädda på 175 grader i 35-40 minuter. Passa de sista minuterna så att inte kanterna bränns vid.
- Servera med glass eller vaniljsås.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.