Det här behöver du (6 personer):
3 dl mjölk (3 %)
1 vaniljstång
2 dl socker
1/2 dl vatten
1 burk sötad kondenserad mjölk
5 ägg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°C.
- Koka upp mjölk och vaniljstång i en kastrull. Ta från värmen och sila genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan.
- Rör ihop socker och vatten i en kastrull, låt koka till en gyllenbrun karamell. Fördela karamellen i ugnssäkra portionsformar.
- Vispa ner kondenserad mjölk och ägg i mjölken. Häll smeten i formarna.
- Ställ formarna i en långpanna. Fyll långpannan med vatten.
- Ställ in långpannan i mitten av ugnen och tillaga ca 40 minuter, eller precis tills att smeten har stannat. Låt svalna, gärna i kylskåp till nästa dag.
Vid servering:
Vänd formen upp och ner på ett fat, dra eventuellt försiktigt med en kniv längs kanten på formen om den inte lossnar.
Tips: Toppa puddingen med råsocker smaksatt med krossade kaffebönor och kakako-nibs för extra smak och snygg presentation.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.