Min egen blandning av saffranssnaps, skriver Hans Mählberg till Bertil och tillägger: God julstämning! Vi tackar och bugar…
Det här behöver du (7 dl):
- 1 flaska (70 cl) Brännvin Special
 - 1 citron
 - 1 apelsin
 - 2 paket saffran, 1 g
 
En gyllengul snaps, smaksatt med citron, apelsin och saffran. Den serveras väl kyld och passar utmärkt som drink. Om den får stå ett tag, så smakar den som sherry!
Gör så här:
- Häll brännvinet på en stor flaska eller burk med lock.
 - Tvätta frukterna väl. Skala dem tunt med potatisskalare så det vita, beska skalet inte kommer med. Lägg skalen samt saffran i spriten och låt det stå över natten.
 - Sila spriten genom ett kaffefilter och häll upp det på en flaska eller karaff.
 - Låt snapsen stå kallt tills den ska serveras.
 
                    
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.