Det här behöver du:
- 4 röda paprikor
 - 4 stora röda chilefrukter
 - 2 vitlöksklyftor, krossade
 - 0,5 tsk korianderfrön
 - 1 tsk kumminfrön
 - 5 msk olivolja
 
Gör så här:
- Grilla de hela röda paprikorna i 15 minuter, vänd emellanåt. Skalen kommer att svartna och börja lossna. Lägg paprikorna i en plastpåse, förslut och lägg åt sidan ett tag. När de svalnat så pass att det går att hantera dem, tar man bort skalet och kärnar ur dem.
 - Avlägsna skalet och kärnorna från chilefrukterna på samma sätt och lägg paprika, chilefrukt, vitlök, koriander, kumminfrön och olivolja i en mixer. Kör tills blandningen är jämn.
 
Om harissan inte ska användas genast kan den sparas i en burk med ett lager olivolja över.
                    
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.