Det här behöver du (6 port):
- 225 gram tinade lingon
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 1 äggula
- 1 dl socker
- 1 dl av rårörda lingon med socker från ovan
- 3 dl grädde
Gör så här:
- Gör först rårörda lingon: Tina lingonen. Blanda ihop lingon med socker. Låt stå några minuter och rör någon gång till. Sockret ska smälta.
- Vispa grädden i en stor bunke.
- Kläck ägg och en äggula i en bunke. Tillsätt socker och vispa pösigt.
- Vispa ner 1 dl av de rårörda lingonen i äggvispet. Vänd ner i grädden och blanda runt.
- Fördela lingonfaitblandningen i portionsformar och ställ i frysen tills lingonparfaiten fryst, tar minst ca 4 timmar.
- Förbered gärna parfaiten i god tid och förvara i frysen ex. över natten. Ta då fram och låt den tina i kylen ca 15 minuter innan servering.
- Vid servering så stjälper du upp parfaiten på tallrikar. Värm utsidan med hett vatten om de ej lossnar ur formarna. Servera lingonparfaiten med resten av de rårörda lingonen, vispad grädde och ev. flarn samt något grönt blad som citronmeliss eller mynta.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.