• Start
  • Nyhetsarkivet
  • Notabelt
    • Noteringar 2020-
    • Noteringar 2010-2019
    • Noteringar 2000-2009
    • Noteringar 1994-1999
  • Kokboken
    • Menyer
    • Bertils bästa
    • Förrätter & soppor
    • Huvudrätter
    • Efterrätter & godis
    • Såser & tillbehör
    • Drycker
    • Ölrecept (bryggning)
    • Alla recept
  • Om oss
    • Stadgarna
      • Stadgeskolan
    • Med lemmar
      • Kocklag 1
      • Kocklag 2
      • Kocklag 3
      • Kocklag 4
      • Kocklag 5
      • Brygglagen
      • Blod, svett och dårar
    • Öl & ölbryggning
    • Glam & stoj
      • Bertils musik
    • Integritetspolicy: Hur vi behandlar personuppgifter
  • Om Bertil
    • Hemma hos Bertil
    • Berättelsen om Bertil
    • Medlemsregistret
    • Vimmelbilder

Bertil Brew's News.

- ett magasin om öl, mat, glam & stoj.

Du är här: Hem / Bertils nyheter / Sugen på nåt nytt?

Sugen på nåt nytt?

2023-04-12 av Ankaret Lämna en kommentar

Print Friendly, PDF & Email

Aprilmötets tema uppges enligt närstående fjällor vara Havet suger. Båtsman, som är en del av kocklaget, förklarar.

– Vi sitter inte alls i sjön, om nu någon skulle tro det. Vi har inte heller kastat yxan däri. Det handlar helt enkelt om vad jag fick lära mig när jag själv gick till sjöss i min ungdom – att kunna hålla sjön, inte ligga bi eller vänta på redden utan helt enkelt att vara sjöduglig, sjösäker och sjövärdig.

I såna lägen suger havet och man orkar trycka i sig alla de håvor vi i kocklaget kommer att servera på mötet, fortsätter han. Annars kan de suga på ramarna.

– Så det så, avslutar Vivören.

Och under tiden snurrar detta på skivtallriken:

Arkiverad under: Bertils nyheter

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste menyn

Meny den 13 maj 2023: Gubbar

I bastun Guacamole och Nachochips. Öl. Förrätt Ugnsfrälst halloumi. Grönsallad och melon. … [Läs mer...]

Senaste recepten

ARrakskaka

Det här behöver du (10 bitar): Garnering: Hallon och valfritt godis. Till servering: Vispad … [Läs mer...]

Guacamole

Det här behöver du (12 portioner): Gör så här: Del av menyn den 13 maj 2023: Gubbar. … [Läs mer...]

[Alla menyer och recept...]

Menyer och recept publiceras vanligtvis på mötesdagens eftermiddag. Vid femdraget, typ.

På skivtallriken snurrar det här…

Musik den 13 maj 2023: Gubbar

Musik den 15 april 2023: Havet suger

Musik den 11 mars 2023: Ett tåg i taget

[Mer av Bertils musik...]

Noteringar från marsch & möte

Noteringar den 15 april 2023

Därvarande: Kryzzet, Fumadoren, Punghållaren, Opponenten, GPS, Båtsman, Piskatore, P:r Pinus, TinTin, Oreraren, Vivören, Il Dottore med kompis. §1 … [Läs mer...]

[Alla protokoll...]

Kommentarer & evenemang

  • Kryzzet om Barn & Blomma
  • Punghållaren om Majmötet 2023
  • Kryzzet om Gubbar och öl: En kärlekshistoria
  • Storstorloket om Majmötet 2023
  • P:r Pinus om Majmötet 2023
jun 10
15:00 - 22:00

Barn & Blomma

aug 19
14:00 - 22:00

Augustimötet 2023

sep 9
14:00 - 22:00

Septembermötet 2023

Visa kalender

Login för alla med lemmar

Med lem? Logga in här!

Bertil själv

Bertil Brew, föreningens grundare och mecenat (ej att förväxla med sin schlagerstjärne-nästan-namne).

Bertil Brew
(ej att förväxla med sin
schlagerstjärne-nästan-namne)
föreningens grundare
och mecenat.

F_icon.svg

Om oss

Kryzzet fungerar som ex libris (f d läskunnig). Bothnian Bay Beer Brewers är en alldeles särskilt ideell förening vars syfte är att genom jäsning förädla vatten, malt och humle till öl. Kryzzet fungerar som ex libris (f d läskunnig) och föreningens ansikte (nåja) utåt. Kallar till marsch & möte. Bestämmer dag-ordning och allt annat viktigt.

Bertil vet vem du är…

Hur vi behandlar personuppgifter.

Även solen…

Om du, till äventyrs och mot all förmodan, skulle upptäcka något fel på Bertils Bästa Sidor (de du läser i detta nu) - skicka ett mejl till Ankaret (Om du skickar med ett lämpligt belopp i små, omärkta sedlar får du troligen svar snabbare)

Copyright © 2023 Bothnian Bay Beer Brewers · Logga in