Pannacotta
Det här behöver du (12 personer):
- 4 st gelatinblad
- 2 st vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
- 10 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i blöt i en djup tallrik med vatten.
- Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. (Om du använder vaniljsocker istället så lägger du bara det i kastrullen.)
- Häll på vispgrädde och strösockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången).
- Fiska upp vaniljstången (och släng den).
- Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig.
- Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Mangomousse
Det här behöver du (12 personer):
- 500 g fryst mango
- 1,5 dl florsocker
- 12 st Svarta hål
- 4 st gelatinblad
Gör så här:
- Låt mangon tina. Lägg i en mixerskål. Tillsätt florsocker. Mixa till en jämn puré.
- Låt gelatinbladen ligga i blöt i en djup tallrik minst 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med ca 1-2 msk av mangopurén. Rör om till en jämn blandning.
- Blanda med resten av mangopurén. Fördela ovanpå pannacottan. Låt stelna i kylskåp minst 2 timmar. Klart att servera!
- Skapa ett svart hål i mitten, servera.
Del av menyn den 13 januari 2024: GRAVITATION.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.