Det här behöver du (4 port):
- 600 g sötpotatis
 - 2 msk majsstärkelse
 - ca 2 msk rapsolja
 - anchochilli efter smak
 - 3 krm salt
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
 - Skala sötpotatisen och skär i cm-tjocka strimlor eller stavar. Torka dem torra med hushållspapper. Lägg i en bunke och blanda med majsstärkelsen.
 - Sprid ut potatisen på en bakpappersklädd plåt, de får inte ligga tätt så de fastnar i varandra. Pensla med olja runt om. Krydda med chilli och salt.
 - Ställ in i mitten av ugnen 20-30 minuter, eller tills stavarna har fått fin färg och krispig yta. Vänd efter halva tiden. Passa noga så att de inte bränns.
 
Chili eller chile? I USA och Mexico stavas pepparfrukten chile. I England och många andra engelsktalande länder stavs den chilli. Den kan däremot aldrig stavas chili, som är benämningen på en blandning av kött, kryddor, hemliga såser och (ibland) bönor).
                    
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.