Tillsätt och sila gärna ner någon halv dl steksky från pannan efter att du stekt ex. kött eller kyckling för mer smak på såsen. Har du riktig köttbuljong så kan du ta det istället för koncentrerad kalvfond och vatten. och de örter du har tillgång till.
Det här behöver du (4 portioner):
- 1 schalottenlök
 - 2 msk smör
 - 1 dl vitt torrt vin
 - 1 dl vatten
 - 3 dl grädde
 - 2 msk koncentrerad kalvfond på flaska
 - 1 msk tomatpuré
 - 2 msk ljus maizenaredning
 - 1 msk creme fraiche
 - 1 tsk torkad dragon
 - 1 tsk torkad körvel
 - 1 msk hackad persilja, färsk eller fryst
 - 1 msk hackad gräslök, färsk eller fryst
 - 1 msk hackad basilika, färsk eller fryst
 - 0,5 tsk torkad timjan eller 1 tsk färsk plockad timjan
 
Gör så här:
- Skala och hacka löken fint.
 - Fräs löken i smör i en såskastrull under omrörning någon minut utan att det tar färg.
 - Tillsätt tomatpuré och fräs runt i 30 sekunder. Tillsätt vitt vin, vatten, grädde och kalvfond. Låt koka på låg värme i 10 minuter.
 - Hacka ev. färska örter medan såsen kokar.
 - Tillsätt maizenaredning och låt det koka upp under omrörning.
 - Rör ner creme fraiche och örter.
 - Koka upp och håll såsen varm till servering.
 
Del av menyn den 13 januari 2018: Om jag hade vingar
                    
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.