Det här behöver du (10-15 st):
- 200 g smör
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 8 dl mjölk
Tillbehör:
- 5 dl grädde som vispas
- ev. florsocker
- hallonsylt
- ev. färska bär hallon
Gör så här:
- Smält smöret och låt svalna under tiden du vispar ihop våffelsmeten.
- Mät upp vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Blanda.
- Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
- Vispa därefter ner resten av mjölken, det smälta smöret. Låt våffelsmeten stå och svälla ca 20-30 minuter.
- Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med smör innan du gräddar första våfflan.
- Smöret smälter av värmen så det är enkelt att pensla ut. Det räcker att göra detta före första våfflan. Det är inte någon idé att ta för mycket smör, då rinner det bara ut.
- Lägg våfflorna var för sig på ett galler när de är färdiga. Lägg dem absolut inte i en hög på en tallrik för då blir de mjuka och sladdriga direkt!
- Servera våfflorna nygräddade, gärna med grädde och färska bär eller sylt.
Del av menyn den 8 februari 2025: Vegetariano
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.