Det här behöver du (6 portioner):
- 2 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
- ca 3 cm pepparrot
- ca 3 cm färsk ingefära
- 1 morot
- ca 1 dm purjolök
- 10 kryddpepparkorn
- 10 nejlikor
- 3 lagerblad
- 1 rödlök
Lag:
- 3 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 dl ättiksprit (12%)
Gör så här:
- Lag: Koka upp vatten, socker och ättika. Låt kallna.
- Skär sillen i bitar. Skala och skär pepparrot och ingefära i skivor/slantar. Skala moroten och skär i slantar. Skölj och strimla purjolöken.
- Varva alltsammans utom rödlöken i en burk och häll lagen över. Sillen är klar att ätas nästa dag.
- Lägg upp sillen och dekorera med skivor av rödlök.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.