Det här behöver du (4 port):
- 650 gr majskycklingfilé
- Salt, peppar, vitlök, salvia
- 150 gr bacon, skivad
- 1 msk olivolja
- 2 medelstora paprikor
Pepparsås
- 1 msk grönpeppar, mald
- 0,5 msk honung
- köttbuljong, tärning eller flytande. + 1 msk soya
- 4dl grädde
- 1 medelstor lök, hackad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Skär några tvärgående slitsar i kycklingfilén. Krydda med salt, peppar och pensla med salvia som du rört ner i olivolja.
- Bryn snabbt kycklingen i stekpanna. Linda sedan in den i bacon.
- Lägg i en ungfast form och stek i ugnen ca 15 min (kycklingens innertemperatur ska vara 72°).
- Koka riset.
- Strimla paprikan och stek upp med smör i stekpanna.
- Grönpepparsås:
- Koka upp 1 dl vatten, häll i grönpeppar, honung, köttbuljong, hackad lök och soya.
- Koka ca 5 min och sila bort till ny kastrull. Tillsätt grädden.
- Servera kycklingen på en bädd av stekt paprika och häll upp sås i kanna vid serveringen.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.