Det här behöver du (12 personer):
• 2,5 kg sötpotatis
• 3 msk olivolja
• 12 skivor Angusbiff (à 150-200 g)
• 6 tsk flingsalt
• 1,5 tsk svartpeppar
• 3 romansallad
• 2 knippen rädisa, tunt skivade
• 3 tsk salt
Fetaostkräm
• 450 g fetaost
• 6 dl gräddfil
• 3 vitlöksklyfta, skivad
• 6 tsk fänkålsfrön
• 3 msk olivolja
Gör så här:
- Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och vänd runt i olja och salt. Grilla på indirekt värme under lock ca 10 min.
- Ta bort locket men låt potatisen ligga kvar tills den är mjuk och har fin färg.
- Grilla köttet ca 2 min per sida direkt över glöden. Salta och peppra. Låt köttet vila 10 min på skärbräda innan servering.
- Smula sönder fetaosten i en bunke och blanda med gräddfil. Fräs skivad vitlök och fänkålsfrön i olja tills vitlöken mjuknat. Vänd ner i gräddfilen.
- Servera biffen med romansalladsblad, rädisor och fetaostkräm.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.