Det här behöver du (4-6 port):
- 2 ägg
- 1 burk matjessill (à 215 g)
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 2 msk kaviar
- 4 medelstora kalla kokta potatisar
- 2 msk finskuren gräslök
- 2 msk finskuren dill
- salt
- svartpeppar
Till servering: knäckebröd
Gör så här:
- Lägg äggen i kokande vatten och koka dem ca 10 minuter. Spola dem i kallt vatten.
- Låt matjessillen rinna av.
- Blanda crème fraiche, majonnäs och kaviar.
- Skala och skär äggen i tärningar. Skala och skär potatisen i ca 1/2 x 1/2 cm stora tärningar. Skär matjesillen i små tärningar. Finhacka gräslök och dill.
- Vänd ner ägg, potatis, sill och örter i smeten. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera på knäckebröd.
Detta recept är en del av alla recept. Bertils gubbröra är ett obligat i samband med den bastu som föregår våra möten. Bastu vid tvådraget, typ. Mat vid fem. Möte därefter. Ju fler rätter, desto ordrikare möte. Vid pass tio brukar vi ge oss. För kvällen eller av till lokal…
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.