Det här behöver du (4 portioner):
- 4 st. laxfiléer, skinn- och benfria à 150 g
 - 1 tsk salt
 - 1 krm svartpeppar
 
Basilikasås
- 1 kruka basilika, färsk
 - 1 tsk chilli, finhackad färsk eller 1 krm sambal oelek
 - 1 st. vitlöksklyfta, pressad
 - 1 msk majonnäs
 - 2 dl lätt crème fraiche
 - Salt, efter smak
 
Tillbehör
- grön sparris
 - färskpotatis
 - rädisor
 
Gör så här:
Sås
- Börja med såsen. Mixa basilikabladen med de övriga ingredienserna till en slät sås. Smaka av med lite salt. Låt gärna mogna i kylen några timmar.
 
Lax
- Sätt ugnen på 175 grader. Grilla eller ugnsbaka laxfiléerna i 10-12 minuter.
 
Tillbehör
- Koka potatisen.
 - Låt rädisorna koka med de sista 5-7 minuterna.
 - Smörstek sparrisen.
 
Chili eller chile? I USA och Mexico stavas pepparfrukten chile. I England och många andra engelsktalande länder stavs den chilli. Den kan däremot aldrig stavas chili, som är benämningen på en blandning av kött, kryddor, hemliga såser och (ibland) bönor).
                    
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.