Det här behöver du (12 personer):
- 4 torkade anchochili
- 4 torkade röda chili
- 4 dl hett vatten
- 2 kg högrev
- neutral olja, till stekning
- 4 gula lökar, finhackade
- 8 vitlöksklyftor, finhackade
- 4 msk tomatpuré
- 2 msk spiskummin
- 1 msk malen ingefära
- 2 tsk malen kanel
- 2 tsk malen nejlika
- 4 lagerblad
- 4 tsk salt
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
- 1 l vatten
- 800 g konserverade hela tomater
- 4 msk oxfond
Gör så här:
- Kärna ur de torkade chilifrukterna och lägg dem i hett vatten ca 15 min. Mixa slätt.
- Skär köttet i bitar. Stek köttet i olja i en gryta så att det får färg runt om. Lägg åt sidan. Stek lök och vitlök i samma gryta tills löken mjuknat utan att få färg.
- Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt tomatpuré och torra kryddor, stek ytterligare några min.
- Häll i vatten, tomater, fond och chilipasta. Låt koka under lock ca 3 timmar tills köttet faller isär lätt. Späd ev med mer vatten vid behov.
- Servera grytan med t ex lime, koriander, tomater, rödlök, avokado, sallad, gräddfil och tortillabröd.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.