Det här behöver du:
Blinier
- 5 dl mjölk (ca 37°)
- 0,5 förp jäst, knappt
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl bovetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 ägg, separera vita och gula
- 2 msk smält margarin
Pålägg
- gräddfil
- lök, hackad
- stenbitsrom
- ansjovisfiléer
- rökt lax
- stuvade kantareller
- ägg, hårdkokt och hackat
Gör så här:
- Rör ut jästen med mjölken. Vispa ner mjöl, salt och äggulor. Jäs smeten ca en timme.
- Vispa vitorna hårt, vänd ned dem och fettet i smeten.
- Grädda tjocka plättar på medelvärme.
- Som pålägg används smetana med hackad lök och stenbitsrom eller ansjovisfilé och hackat ägg eller rökt lax eller stuvade kantareller. Eller alltihop!
Denna rätt var en del av menyn den 12 oktober 2019: Den ryska extrembuddhismen.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.