Det här behöver du (6 port):
- 600 g strömmingsfilé
- Lag
- 1 dl ättiksprit (12 %)
- 1 msk salt
- 1 msk strösocker
- 5 dl vatten
Örtolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk hackad persilja
- 1 msk skuren gräslök
- 1 citron (finrivet skal och 1 msk saft)
- 1 dl olivolja
- 2 krm salt
- nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skölj strömmingen och dra bort skinnet.
- Lag: Rör ihop ättiksprit, salt, socker och vatten i en bunke. Rör tills sockret lösts upp.
- Lägg i strömmingen och låt den ligga i lagen ca 8 timmar eller över natten. Rör gärna om några gånger under tiden.
- Häll av strömmingen ordentligt i ett durkslag.
- Örtolja: Skala hacka vitlöken fint. Hacka persilja och skär gräslök fint.
- Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet. Pressa ur 1 msk saft (för 6 port).
- Blanda vitlök och örter med olivolja, rivet citronskal, citronsaft och salt.
- Lägg ut strömmingsfiléerna omlott på ett serveringsfat, häll över örtoljan. Krydda med lite nymalen svartpeppar överst.
- Servera boquerones med eller på rostat surdegsbröd.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.