Det här behöver du (4 port):
- 3 dl gröna ärter (frysta
- 1 st hackad gul lök
- 2 msk smör
- 1 msk mjöl
- 1 msk hackad selleri
- 0,5 l hönsbuljong (grönsaksbuljong)
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 msk citronsaft
- salt
- peppar
- champagne el mousserande vin
- 8 strån färsk gräslök
- vispad grädde
- 2 st vaktelägg (eller vanliga hårdkokta hönsägg)
Gör så här:
- Skala och hacka löken och fräs den på svag värme tills den är mjuk och syran har försvunnit
- Dela sellerin i små bitar. Rör ner mjölet i lökfräset och tillsätt selleri, buljong, grädde och citronsaft. Sjud i ca 10 minuter
- Smaka av med salt och peppar. Rör ner ärterna och låt dem bara bli varma, så behåller de den gröna färgen. Mixa soppan slät och sila den
- Servera soppan varm och slå i en skvätt champagne eller mousserande vin i tallriken. Garnera med ½ ägg som delas i 3 klyftor. Toppa med ett par strån gräslök och vispad grädde
Del av den nåbla menyn 11 december 2011:
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.