Det här behöver du (12 personer):
- 900 g pasta cannelloni
- 6 klyftor vitlök
- 1500 g mascarpone
- 240 g pecorinoost
- 1800 g salsicciafärs (alt färska salsicciakorvar som du snittar och gröper ur)
- 1500 g passerade tomater
- 6 tsk torkad timjan
- 1,5 dl olivolja
- 1,5 dl vitt vin
- Salt, strösocker
- 3 krukor färsk basilika
- 6 mozzarellaostar
Gör så här:
- Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken mjuk i olivoljan på låg värme i en vid kastrull.
- Häll på vitt vin och låt koka några minuter. Häll på tomaterna och sjud 10-15 minuter. Smaka av tomatsåsen med salt och socker.
- Stek salsicciafärsen knaprig i en stekpanna. Låt svalna något och häll bort fettet. Blanda stekta färsen med 1 dl riven pecorino, timjan och mascarpone till kräm. Fyll en spritspåse med krämen.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg några skedar tomatsås i botten på en ugnsform. Fyll cannellonirören med krämen och lägg dem tätt i formen. Häll på resten av tomatsåsen.
- Bryt mozzarellan i mindre bitar. Fördela över tomatsåsen.
- Gratinera i ugnen, ca 20 minuter och avsluta med 10 minuter på 210 grader så att den får fin färg.
- Ta ut och toppa med basilikablad.
Del av menyn den 13 januari 2024: GRAVITATION.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.