• Start
  • Nyhetsarkivet
    • Bertils kalender
    • Bertils nyhetsbrev
  • Notabelt
    • Noteringar 2020-
    • Noteringar 2010-2019
    • Noteringar 2000-2009
    • Noteringar 1994-1999
  • Kokboken
    • Menyer
    • Bertils bästa
    • Förrätter & soppor
    • Huvudrätter
    • Efterrätter & godis
    • Såser & tillbehör
    • Drycker
    • Ölrecept (bryggning)
    • Alla recept
  • Om oss
    • Stadgarna
      • Stadgeskolan
    • Med lemmar
      • Kocklag 1
      • Kocklag 2
      • Kocklag 3
      • Kocklag 4
      • Kocklag 5
      • Brygglagen
      • Blod, svett och dårar
    • Öl & ölbryggning
    • Glam & stoj
      • Bertils musik
    • Integritetspolicy: Hur vi behandlar personuppgifter
  • Om Bertil
    • Hemma hos Bertil
    • Berättelsen om Bertil
    • Medlemsregistret
    • Vimmelbilder

Bertil Brew's News.

- ett magasin om öl, mat, glam & stoj.

Du är här: Hem / Recept / Efterrätter & godis / Kladdkaka med vispad grädde

Kladdkaka med vispad grädde

2021-01-06 av Viking Lämna en kommentar

Print Friendly, PDF & Email

Det här behöver du (1 port):

  • 17 g smör
  • 17 g mörk choklad, hackad, minst 70 % kakaohalt
  • 0,33 ägg
  • 0,04 dl stevia
  • 0,04 tsk vaniljpulver

Tillbehör

  • Vispad grädde i tillräcklig mängd.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en form med löstagbar botten och mjöla med mandelmjöl.
  3. Smält smör och choklad på låg värme.
  4. Vispa upp ägg, stevia och vaniljpulver.
  5. Vänd ner chokladen i äggsmeten. Häll upp i den smorda och mjölade formen.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 9 minuter. Kakan ska vara lös i mitten.
  7. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.
  8. Låt kakan stå 4–5 timmar så att den hinner sätta sig.
  9. Servera kakan med en klick lättvispad grädde och eventuellt färska hallon.

Del av menyn den 9 januari 2021: Slutkladdat!

Del av menyn den 13 februari 2021: Hörs jag?

 

Mer av samma, typ:

Dollarstinn citronpaj
Barneys bärkräm
Kulfi
Toscaäpplen äpplen med toscasmet

Arkiverad under: Efterrätter & godis Taggad som: Choklad

« Suovasskav med skogssvamp och mandelpotatispuré
Meny den 13 februari 2021: Hörs jag? »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste noteringarna!

Noteringar den 10 oktober 2020

Därvarande: Fumadoren, Punghållaren, Ankaret, P:r Pinus, Ferrocavallo, Båtsman, Oreraren, Viking, Vivören §1 Mötets öppnande I Kryzzets frånvaro leds dagens … [Läs mer...]

[Alla protokoll...]

På skivtallriken snurrar det här…

Musik den 13 februari: Hörs jag?

Musik den 9 januari 2021: Slutkladdat!

Musik den 12 december 2020: Ensam hemma

[Mer av Bertils musik...]

De senaste kommentarerna

  • Vivören om Marsmötet 2021
  • Fumadoren om Marsmötet 2021
  • Ankaret om Marsmötet 2021
  • Kryzzet om Marsmötet 2021
  • btsman om Februarimötet 2021

Hemma hos Bertil

  1. Marsmötet 2021

    13 mars kl. 15:00 - 18:00
  2. Aprilmötet 2021

    10 april kl. 15:00 - 18:00
  3. Majmötet 2021

    8 maj kl. 15:00 - 18:00

Visa alla Evenemang

Login för alla med lemmar

Profilbild

Med lem? Logga in här!

Bertil själv

Bertil Brew, föreningens grundare och mecenat (ej att förväxla med sin schlagerstjärne-nästan-namne).

Bertil Brew
(ej att förväxla med sin
schlagerstjärne-nästan-namne)
föreningens grundare
och mecenat.

F_icon.svg

Om oss

Kryzzet fungerar som ex libris (f d läskunnig). Bothnian Bay Beer Brewers är en alldeles särskilt ideell förening vars syfte är att genom jäsning förädla vatten, malt och humle till öl. Kryzzet fungerar som ex libris (f d läskunnig) och föreningens ansikte (nåja) utåt. Kallar till marsch & möte. Bestämmer dag-ordning och allt annat viktigt.

Bertil vet vem du är…

Hur vi behandlar personuppgifter.

Även solen…

Om du, till äventyrs och mot all förmodan, skulle upptäcka något fel på Bertils Bästa Sidor (de du läser i detta nu) - skicka ett mejl till Ankaret (Om du skickar med ett lämpligt belopp i små, omärkta sedlar får du troligen svar snabbare)

Copyright © 2021 Bothnian Bay Beer Brewers · Logga in