Det här behöver du (1 port):
- 17 g smör
- 17 g mörk choklad, hackad, minst 70 % kakaohalt
- 0,33 ägg
- 0,04 dl stevia
- 0,04 tsk vaniljpulver
Tillbehör
- Vispad grädde i tillräcklig mängd.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en form med löstagbar botten och mjöla med mandelmjöl.
- Smält smör och choklad på låg värme.
- Vispa upp ägg, stevia och vaniljpulver.
- Vänd ner chokladen i äggsmeten. Häll upp i den smorda och mjölade formen.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 9 minuter. Kakan ska vara lös i mitten.
- Ta ut kakan och låt den svalna i formen.
- Låt kakan stå 4–5 timmar så att den hinner sätta sig.
- Servera kakan med en klick lättvispad grädde och eventuellt färska hallon.
Del av menyn den 9 januari 2021: Slutkladdat!
Del av menyn den 13 februari 2021: Hörs jag?
Lämna ett svar