De här berhöver du (4 port):
- 4 röda paprikor
- 2 dl crème fraîche eller visgrädde
- cayennepeppar
- salt
- socker
Gör så här:
- Skölj paprika, torka av med hushållspapper och rosta den i 280o varm ugn i 15-20 min under regelbunden vändning så att skalet får blåsor. Lägg sedan paprikan i en porslinsskål, täck med lock och ställ åt sidan i 5-10 min.
- Skala paprikan över skålen så att saften inte går till spillo. Skär av toppen och botten på paprikorna, kärna ur och skär på längden i 5 cm breda strimlor. Varmhåll på svag ugnsvärme. Spara saften.
- Värm grädden utan att koka och smaka av med salt, cayennepeppar och socker. Stjälp över blandningen i paprika saften.
- Häll blandningen i ett varmt serveringsfat och lägg paprikastrimlorna ovanpå.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.