Det här behöver du (4 port):
Denna duchessepotatis är gjord på pulvermos, ett bra alternativ om man ska göra till många personer och med detta receptet blir det faktiskt ett riktigt gott pulvermos. Det som är viktigt att tänka på är att man väljer Felix King Edwardmos, det är mycket bättre och godare än det vanliga moset. Vill man göra eget mos så gör man naturligtvis det!
- 1 påse Felix King Edwardmos
 - 3 dl mjölk
 - 3 dl vatten
 - 3 msk smör
 - aromat
 - 1 nypa socker
 - nymald svartpeppar
 - salt
 - 1 ägg
 - hackad persilja
 
Gör så här:
- Värm mjölk, vatten, smör, aromat, socker och peppar. Vispa i pulvret, ta inte allt på en gång. Moset ska inte bli för löst. Smaka av och krydda mer om så behövs. Vispa upp ägget med en gaffel i ett glas och tillsätt ägget i moset under kraftig omrörning. Blanda i persiljan.
 - Låt moset svalna något och häll det därefter i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut toppar på smort bakplåtspapper.
 - Gratinera i 225º i ca 15 minuter eller tills potatisen fått fin färg.
 
Del av menyn den 11 oktober 2014: Höst – Ruggigt bra!
                    
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.