Det här behöver du (4-6 port):
- 1 kg potatis, gärna mjölig alt. blandad rund och mandel
 - 1 tsk salt
 - 2 krm svartpeppar
 - 2 msk smör
 - 1 dl grädde
 - 2 äggulor
 - 1 krm riven muskot
 - 1 dl riven Västerbottensost
 - Lite fin hackad bladpersilja till garnering
 - 2-3 apelsiner i tunna skivor
 
Gör så här:
- Skala, dela och koka potatisen mjuk ca 20-25 minuter.
 - Pressa potatisen genom en potatispress eller mosa för hand med en potatisstöt.
 - Tillsätt salt, vitpeppar, malen muskot, smör, grädde och äggulorna (en i taget under omrörning). Börja med hälften av grädden så det inte blir för löst. Häll i mer vid behov. Smaka av med salt och peppar. Rör ihop till ett jämt mos.
 - Spritsa eller klicka ut moset på de tunna apelsinskivorna på en plåt och strö över den rivna osten.
 - Gratinerar några minuter på 200 grader tills dom fått en fin färg.
 - Strö tunt med den finhackade bladpersilja innan servering
 
                    
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.