Det här behöver du (6 port):
Marinad:
- 6 msk japansk soja
- 1,5 tsk sambal oelek
- 3 krm chilepeppar
Sås:
- 3 schalottenlökar
- 3 gula paprikor
- 2 st apelsiner
- 1,5 hönsbuljongtärning
- 1,5 dl grädde
- 8 msk smör
- Salt och peppar
Garnityr:
- Färsk bladpersilja
- Löjrom
Gör så här:
Marinad:
- Pensla på laxfilén. Låt dra någon timme.
- Skär tunna skivor av filén och forma till rosor.
- Stek i ugn (175-200 grader).
Sås:
- Hacka löken och paprikan fint. Fräs i smör tills de mjuknar, men utan att de tar färg.
- Vispa ner saften av 1,5-2 st apelsiner och 1,5 dl hönsbuljong. Koka några minuter och tillsätt därefter 1,5 dl grädde.
- Mixa såsen slät eller passera den.
- Montera såsen med 8 msk smör. Smaka av med salt och (ev) peppar.
Garnityr:
- Fritera persiljekronor. Låt droppa av på hushållspapper.
- Lägg en spegel av smörsås under laxrosorna. Toppa med ett löjromsägg och en persiljekrona.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.