Det här behöver du (4 pers ):
- 1 kg strömming
- salt
- 2 ägg
- 2 dl vispgrädde
- smör
- grovt rågmjöl
- matättika, citron och dill
Gör så här:
- Rensa strömmingen. Ta bort huvud och ryggben lämna kvar stjärtfenan som dekoration. Salta.
- Vispa upp äggen med grädden. Lägg i strömmingen och låt den ligga där ungefär en timme.
- Bryn rikligt med smör i en stor stekpanna. Ta upp strömmingen och vik så att den ser hel ut igen.
- Vänd i rågmjöl och stek strömmingarna mörkbruna på båda sidor.
- Servera strömmingarna nystekta.
Servering
Stänk lite matättika och en citronskiva på strömmingarna. Garnera moset med dill. Servera rårörda lingon till.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.