Det här behöver du (4 port):
- 50 g smör
- 1 citron
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 4-5 dl strösocker
- (ev) 0,5 tsk malen kardemumma
- 2 ägg
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl mjölk
- 250 g blåbär (frysta eller färska)
- smör eller margarin till stekning
Servering:
- glass
- lönnsirap
Gör så här:
- Sätt ugnen på 75˚C.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Riv det yttersta av skalet på citronen.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker.
- Skilj äggulorna från vitan.
- Vispa ihop gulorna med crème fraiche, mjölk, smör och citronskal. Blanda i mjölblandningen och vispa till en jämn smet.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp.
- Vänd försiktigt ner äggvitan och blåbären i smeten med en slickepott.
- Stek små pannkakor (ca 1/2 dl smet per pannkaka) i matfettet i en stor stekpanna på medelvärme.
- Lägg in de färdiga pannkakorna i ugnen så att de håller sig varma medan du steker resten.
- Servera pannkakorna med glass och lönnsirap.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.