Det här behöver du (4 portioner):
- 1 gelatinblad
- 0,5 vaniljstång
- 100 g vit choklad
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk mjölk
Marinerade bär:
- 4 dl bär t ex jordgubbar, hallon, björnbär
- 2 – 2 1/2 tsk strösocker
- 1 lime
Gör så här:
Pannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
Häll upp blandningen i portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.
Marinerade bär: Skär ev. bären i mindre bitar. Lägg den i en skål och strö över socker och rivet limeskal.
Garnera pannacottan med bär.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.