Det här behöver du (4 pers ):
- 800 g kycklingvingar
- 4 vitlöksklyftor
- 1 röd spansk chilli
- 3 msk flytande honung
- 0,75 dl chilisås
- 1 tsk soja
- 2 msk rapsolja
- salt, svartpeppar
Gör så här:
- Torka av kycklingvingarna. Skala och riv vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda samman vitlök, chili, honung, chilisås, soja, olja, salt och peppar i en stor fryspåse.
- Lägg ner kycklingvingarna och massera runt marinaden. Låt marinera cirka 6 timmar i kylen.
- Låt kycklingvingarna bli rumstempererade. Grilla dem, cirka 10 minuter per sida med indirekt grillvärme och vänd dem flera gånger under tiden. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
Dippsås:
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk honung
- 0,5 citron, rivet skal
- 2 msk hackad persilja
- salt, peppar
- Blanda yoghurt med honung, citronskal och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Dekoration:
- Lite färsk persilja och färsk röd chili i tunna skivor på dippen.
Del av menyn den 14 mars: Ohms lag.
Chili eller chile? I USA och Mexico stavas pepparfrukten chile. I England och många andra engelsktalande länder stavs den chilli. Den kan däremot aldrig stavas chili, som är benämningen på en blandning av kött, kryddor, hemliga såser och (ibland) bönor).