• Start
  • Nyhetsarkivet
  • Notabelt
    • Noteringar 2020-
    • Noteringar 2010-2019
    • Noteringar 2000-2009
    • Noteringar 1994-1999
  • Kokboken
    • Menyer
    • Bertils bästa
    • Förrätter & soppor
    • Huvudrätter
    • Efterrätter & godis
    • Såser & tillbehör
    • Drycker
    • Ölrecept (bryggning)
    • Alla recept
  • Om oss
    • Stadgarna
      • Stadgeskolan
    • Med lemmar
      • Kocklag 1
      • Kocklag 2
      • Kocklag 3
      • Kocklag 4
      • Kocklag 5
      • Brygglagen
      • Blod, svett och dårar
    • Öl & ölbryggning
    • Glam & stoj
      • Bertils musik
    • Integritetspolicy: Hur vi behandlar personuppgifter
  • Om Bertil
    • Hemma hos Bertil
    • Berättelsen om Bertil
    • Medlemsregistret
    • Vimmelbilder

Bertil Brew's News.

- ett magasin om öl, mat, glam & stoj.

Du är här: Hem / Recept / Huvudrätter / Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

2023-05-13 av Kryzzet Lämna en kommentar

Print Friendly, PDF & Email

Det här behöver du (12 personer):

  • 3 st Vanliga morötter 3 st Gul lök
  • 3 st Lagerblad 2400 g Högrev
  • 1500 g Steklök 600 g Färska champinjoner
  • 420 g Bacon Skivat 9 dl Matlagningsvin Rött
  • 6 dl Vatten 3 msk Mat & Bak Smör
  • 6 msk Tomatpuré 4.5 msk Vetemjöl
  • 9 msk Oxfond Buljong 1.5 tsk Salt Fint
  • 3 krm Timjan – torkad 6 krm Svartpeppar Malen
  • 6 st klyftor Vitlök Vanlig 2-3 kg potatis

Gör så här:

  1. Skiva köttet i bitar. Bryn sedan köttet i en het stekpanna med smör, krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta.
  2. Skär morötterna, löken och vitlöken i skivor. Fräs dem i en stekpanna tillsammans med tomatpurén och lägg över allt i en gryta. Pudra över mjölet så att det fördelar sig jämnt. Tomatpurén och mjölet skall bli lite brynt.
  3. Häll på vin, tillsätt timjan och lagerblad. Koka upp allt i pannan under omrörning.
  4. Slå över allt i grytan på köttet och tillsätt buljong så att det täcker. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 1 1/2 timme. Förbered garnityret under tiden köttet kokar.
  5. Skala smålökarna. Det går lättare att få av skalet om man först ger dem ett uppkok i vatten och sedan spolar av dem med kallt vatten. Låt dem torka.
  6. Skär baconet i strimlor och stek de i pannan, när baconet har börjat släppa sitt goda fett tillsätt champinjonerna.
  7. Koka upp grytan igen en stund innan den skall serveras. Om grytan verkar för tunn kan man reda den med lite mjöl som blandats ihop med rumsvarmt smör, som klickas ner i grytan. Är den för tjock späder man med buljong.
  8. Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter.
  9. Serveras med Sallad och Potatistoppar gratinerade i ugn.

Del av menyn den 13 maj 2023: Gubbar.

Arkiverad under: Huvudrätter Taggad som: Bacon, Kött

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste menyn

Meny den 13 maj 2023: Gubbar

I bastun Guacamole och Nachochips. Öl. Förrätt Ugnsfrälst halloumi. Grönsallad och melon. … [Läs mer...]

Senaste recepten

ARrakskaka

Det här behöver du (10 bitar): Garnering: Hallon och valfritt godis. Till servering: Vispad … [Läs mer...]

Guacamole

Det här behöver du (12 portioner): Gör så här: Del av menyn den 13 maj 2023: Gubbar. … [Läs mer...]

[Alla menyer och recept...]

Menyer och recept publiceras vanligtvis på mötesdagens eftermiddag. Vid femdraget, typ.

På skivtallriken snurrar det här…

Musik den 13 maj 2023: Gubbar

Musik den 15 april 2023: Havet suger

Musik den 11 mars 2023: Ett tåg i taget

[Mer av Bertils musik...]

Noteringar från marsch & möte

Noteringar den 15 april 2023

Därvarande: Kryzzet, Fumadoren, Punghållaren, Opponenten, GPS, Båtsman, Piskatore, P:r Pinus, TinTin, Oreraren, Vivören, Il Dottore med kompis. §1 … [Läs mer...]

[Alla protokoll...]

Kommentarer & evenemang

  • Kryzzet om Barn & Blomma
  • Punghållaren om Majmötet 2023
  • Kryzzet om Gubbar och öl: En kärlekshistoria
  • Storstorloket om Majmötet 2023
  • P:r Pinus om Majmötet 2023
jun 10
15:00 - 22:00

Barn & Blomma

aug 19
14:00 - 22:00

Augustimötet 2023

sep 9
14:00 - 22:00

Septembermötet 2023

Visa kalender

Login för alla med lemmar

Med lem? Logga in här!

Bertil själv

Bertil Brew, föreningens grundare och mecenat (ej att förväxla med sin schlagerstjärne-nästan-namne).

Bertil Brew
(ej att förväxla med sin
schlagerstjärne-nästan-namne)
föreningens grundare
och mecenat.

F_icon.svg

Om oss

Kryzzet fungerar som ex libris (f d läskunnig). Bothnian Bay Beer Brewers är en alldeles särskilt ideell förening vars syfte är att genom jäsning förädla vatten, malt och humle till öl. Kryzzet fungerar som ex libris (f d läskunnig) och föreningens ansikte (nåja) utåt. Kallar till marsch & möte. Bestämmer dag-ordning och allt annat viktigt.

Bertil vet vem du är…

Hur vi behandlar personuppgifter.

Även solen…

Om du, till äventyrs och mot all förmodan, skulle upptäcka något fel på Bertils Bästa Sidor (de du läser i detta nu) - skicka ett mejl till Ankaret (Om du skickar med ett lämpligt belopp i små, omärkta sedlar får du troligen svar snabbare)

Copyright © 2023 Bothnian Bay Beer Brewers · Logga in