Det här behöver du (1 person):
- En bit parmesanost
- 1 dl crème fraîche
- Salt och peppar
- 1 nypa cayennepeppar
- Bacon efter behov
- Sparris
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Riv parmesan, blanda i crème fraîche, salt och peppar och låt stå.
- Knaperstek baconet i en stekpanna på medelhög värme.
- Stek sparrisen i en blandning av olja och smör och salta dem lite.
- Fördela fyllningen över crêpesen, lägg baconet och en sparris ovanpå.
- Rulla ihop crêpesen, lägg i ugnssäker form och riv lite parmesanost över.
- Ställ dem högt upp i ugnen och gratinera i cirka 10 minuter.
Crêpessmet
Det här behöver du (1 person):
- 1 ägg (stort, alt 2 st)
- 1,5-2 dl mjölk
- 1 dryg dl vetemjöl
- Pytte lite salt
- 0,5 msk strösocker
- 0,5 msk smör
Gör så här:
- Blanda först mjöl och salt i en skål. Häll sedan i mjölken och sockret. Vispa allt till en slät smet.
- Vispa ner ägget, smeten blir extra bra om den får stå svalt en stund.
- Smält smöret i stekpannan och vispa ner det flytande i smeten.
- När du har gjort det har du även smörjt pannan inför stekningen.
- Grädda pannkakorna på medelhög värme.
Del av menyn den 10 april 2021: Crupsês
Lämna ett svar