• Start
  • Nyhetsarkivet
    • Bertils kalender
    • Bertils nyhetsbrev
  • Notabelt
    • Noteringar 2020-
    • Noteringar 2010-2019
    • Noteringar 2000-2009
    • Noteringar 1994-1999
  • Kokboken
    • Menyer
    • Bertils bästa
    • Förrätter & soppor
    • Huvudrätter
    • Efterrätter & godis
    • Såser & tillbehör
    • Drycker
    • Ölrecept (bryggning)
    • Alla recept
  • Om oss
    • Stadgarna
      • Stadgeskolan
    • Med lemmar
      • Kocklag 1
      • Kocklag 2
      • Kocklag 3
      • Kocklag 4
      • Kocklag 5
      • Brygglagen
      • Blod, svett och dårar
    • Öl & ölbryggning
    • Glam & stoj
      • Bertils musik
    • Integritetspolicy: Hur vi behandlar personuppgifter
  • Om Bertil
    • Hemma hos Bertil
    • Berättelsen om Bertil
    • Medlemsregistret
    • Vimmelbilder

Bertil Brew's News.

- ett magasin om öl, mat, glam & stoj.

Du är här: Hem / Recept / Huvudrätter / Crapsês

Crapsês

2021-04-01 av Kryzzet Lämna en kommentar

Print Friendly, PDF & Email

Det här behöver du (1 person):

  • En bit parmesanost
  • 1 dl crème fraîche
  • Salt och peppar
  • 1 nypa cayennepeppar
  • Bacon efter behov
  • Sparris

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv parmesan, blanda i crème fraîche, salt och peppar och låt stå.
  3. Knaperstek baconet i en stekpanna på medelhög värme.
  4. Stek sparrisen i en blandning av olja och smör och salta dem lite.
  5. Fördela fyllningen över crêpesen, lägg baconet och en sparris ovanpå.
  6. Rulla ihop crêpesen, lägg i ugnssäker form och riv lite parmesanost över.
  7. Ställ dem högt upp i ugnen och gratinera i cirka 10 minuter.

Crêpessmet

Det här behöver du (1 person):

  • 1 ägg (stort, alt 2 st)
  • 1,5-2 dl mjölk
  • 1 dryg dl vetemjöl
  • Pytte lite salt
  • 0,5 msk strösocker
  • 0,5 msk smör

Gör så här:

  1. Blanda först mjöl och salt i en skål. Häll sedan i mjölken och sockret. Vispa allt till en slät smet.
  2. Vispa ner ägget, smeten blir extra bra om den får stå svalt en stund.
  3. Smält smöret i stekpannan och vispa ner det flytande i smeten.
  4. När du har gjort det har du även smörjt pannan inför stekningen.
  5. Grädda pannkakorna på medelhög värme.

Del av menyn den 10 april 2021: Crupsês

Mer av samma, typ:

Kycklinggryta à la Viking
Alvas färgglada fisksoppa
Pasta al pollo på Opponentens vis
Kyckling Garam Masala

Arkiverad under: Huvudrätter

« Cripsês
Crypsês »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste noteringarna!

Noteringar den 10 oktober 2020

Därvarande: Fumadoren, Punghållaren, Ankaret, P:r Pinus, Ferrocavallo, Båtsman, Oreraren, Viking, Vivören §1 Mötets öppnande I Kryzzets frånvaro leds dagens … [Läs mer...]

[Alla protokoll...]

På skivtallriken snurrar det här…

Musik den 10 april 2021: Crupsês att Rulla Crêpes

Musik den 16 mars 2021: Simma lugnt

Musik den 13 februari: Hörs jag?

[Mer av Bertils musik...]

De senaste kommentarerna

  • Viking om Majmötet 2021
  • Punghållaren om Majmötet 2021
  • Fumadoren om Majmötet 2021
  • båtsman om Majmötet 2021
  • Ankaret om Majmötet 2021

Hemma hos Bertil

  1. Majmötet 2021

    8 maj kl. 15:00 - 18:00

Visa alla Evenemang

Login för alla med lemmar

Profilbild

Med lem? Logga in här!

Bertil själv

Bertil Brew, föreningens grundare och mecenat (ej att förväxla med sin schlagerstjärne-nästan-namne).

Bertil Brew
(ej att förväxla med sin
schlagerstjärne-nästan-namne)
föreningens grundare
och mecenat.

F_icon.svg

Om oss

Kryzzet fungerar som ex libris (f d läskunnig). Bothnian Bay Beer Brewers är en alldeles särskilt ideell förening vars syfte är att genom jäsning förädla vatten, malt och humle till öl. Kryzzet fungerar som ex libris (f d läskunnig) och föreningens ansikte (nåja) utåt. Kallar till marsch & möte. Bestämmer dag-ordning och allt annat viktigt.

Bertil vet vem du är…

Hur vi behandlar personuppgifter.

Även solen…

Om du, till äventyrs och mot all förmodan, skulle upptäcka något fel på Bertils Bästa Sidor (de du läser i detta nu) - skicka ett mejl till Ankaret (Om du skickar med ett lämpligt belopp i små, omärkta sedlar får du troligen svar snabbare)

Copyright © 2021 Bothnian Bay Beer Brewers · Logga in