Det här behöver du (4 personer):
- 500 g färsk spaghetti
- 2 förp bacon (à 140 g)
- 4 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl riven parmesan
- 1/2 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar (gärna Tellicherry)
Till servering
- 70 g rucola
- 4 äggulor
Gör så här:
- Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
- Klipp bacon i ca 2 cm stor bitar. Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna.
- Vispa ihop ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.
- Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet. Rör runt på svag värme till en krämig pasta.
- Till servering: Lägg upp på ett fat tillsammans med ruccolasalladen. Servera med en extra äggula och dra några extra tag med pepparkvarnen över.
Del av menyn den 10 februari 2024: Mediterranean East to West.