Det här behöver du (6 portioner):
- 6 röda,orange eller gula paprikor
- 12 kronärtskocksbottnar i olja, avrunna
- 24 sardellfiléer i olja, avrunna
- 4 vitlöksklyftor, skivade
- 2 msk hackad oregano
- olivolja att droppa på
- 2 hårdkokta ägg, finhackade
- salt och peppar
Gör så här:
- Grilla de hela paprikorna till skalen börjar bli svarta. Vänd dem så de blir svarta runt om. Dela dem inte innan grillningen, då förlorar de saften.
- Lägg paprikorna i en plastpåse och låt dem ligga där 10 minuter och ångkoka. Skala dem och dela paprikorna på längden. Placera paprikorna med snittytan uppåt i en grund skål.
- Skär kronärtskockorna i hälfter och lägg två hälfter i varje paprikahalva. Lägg två sardellfiléer ovanpå skockorna. Salta och peppra. Strö på skivad vitlök och oregano.
- Droppa olivolja på paprikorna. Täck över och ställ kallt till nästa dag så smakerna hinner utvecklas. Servera vid rumstemperatur, strö över hackade hårdkokta ägg.