Det här behöver du (4 personer):
Fyllning:
- 6 dl Penne Rigate (torrvara)
- 500g broccoli (ca 2 st buketter)
- 2 msk flytande smör
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 200g skivad kalkon
- 10 bitar soltorkade tomater
- 250g mozzarella (2 frp)
- 70g rucola (1 påse)
- 2 msk kapris
- 1 dl svarta urkärnade kalamataoliver
Stanning:
- 2 ägg
- 2,5 dl grädde
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 tsk sambal oelek
- 2 vitlöksklyftor
- salt, peppar, timjan, oregano
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Dra gärna av 1-2 minuter på koktiden så att den inte blir så sladdrig i ugnen.
- Dela broccolin till mindre buketter och koka cirka 4 minuter i saltat vatten.
- Ha ner flytande smör i en ugnsfast form. Hacka lök, paprika, kalkon, soltorkade tomater och mozzarella och ha ner i formen. Blanda ner rucola, kapris, oliver och pastan.
- Vispa ihop ägg, grädde, vinäger och sambal oelek tillsammans med pressad vitlök och kryddor. Slå på redningen och blanda allt. Ställ in gratängen i 225°C i cirka 20-30 minuter.