Det här behöver du (1 port):
- 125 gram suovasskav
- 7,5 gram torkad svamp, blötlagd
- 0,25 krm salt, krydda efter smak
- 25 ml crème fraiche
- 50 ml madeira
- 0,25 msk torkad rosmarin
- 0,25 krm vitpeppar, krydda efter smak
- 0,25 krm salt, krydda efter smak
- 0,25 krm svartpeppar, nymald, krydda efter smak
- 0,25 msk torkad timjan
- 50 gram smör
- 25 ml mjölk
- 0,25 st vitlöksklyfta(or)
- 0,5 st gul lök(ar)
- 75 ml grädde
- 150 gram mandelpotatis
- 0,25 kruka(or) färsk persilja
Gör så här:
- Skala och koka mandelpotatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av.
- Värm grädde, mjölk och smör i en kastrull tills smöret har smält. Pressa ner potatisen med potatispress i en kastrull.
- Tillsätt vätskan och rör till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
- Häll av vätskan från svampen och hacka den grovt. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt dem fräsa mjuka i lite smör.
- Tillsätt skav och svamp. Låt det fräsa i ytterligare någon minut.
- Tillsätt örter, madeira och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar, låt allt sjuda några minuter.
- Strö över hackad persilja och servera med mandelpotatispuré och rårörda lingon.