• Start
  • Nyhetsarkivet
    • Bertils kalender
    • Bertils nyhetsbrev
  • Notabelt
    • Noteringar 2020-
    • Noteringar 2010-2019
    • Noteringar 2000-2009
    • Noteringar 1994-1999
  • Kokboken
    • Menyer
    • Bertils bästa
    • Förrätter & soppor
    • Huvudrätter
    • Efterrätter & godis
    • Såser & tillbehör
    • Drycker
    • Ölrecept (bryggning)
    • Alla recept
  • Om oss
    • Stadgarna
      • Stadgeskolan
    • Med lemmar
      • Kocklag 1
      • Kocklag 2
      • Kocklag 3
      • Kocklag 4
      • Kocklag 5
      • Brygglagen
      • Blod, svett och dårar
    • Öl & ölbryggning
    • Glam & stoj
      • Bertils musik
    • Integritetspolicy: Hur vi behandlar personuppgifter
  • Om Bertil
    • Hemma hos Bertil
    • Berättelsen om Bertil
    • Medlemsregistret
    • Vimmelbilder

Bertil Brew's News.

- ett magasin om öl, mat, glam & stoj.

Du är här: Hem / Recept / Huvudrätter / Suovasskav med skogssvamp och mandelpotatispuré

Suovasskav med skogssvamp och mandelpotatispuré

2021-01-06 av Viking

Print Friendly, PDF & Email

Det här behöver du (1 port):

  • 125 gram suovasskav
  • 7,5 gram torkad svamp, blötlagd
  • 0,25 krm salt, krydda efter smak
  • 25 ml crème fraiche
  • 50 ml madeira
  • 0,25 msk torkad rosmarin
  • 0,25 krm vitpeppar, krydda efter smak
  • 0,25 krm salt, krydda efter smak
  • 0,25 krm svartpeppar, nymald, krydda efter smak
  • 0,25 msk torkad timjan
  • 50 gram smör
  • 25 ml mjölk
  • 0,25 st vitlöksklyfta(or)
  • 0,5 st gul lök(ar)
  • 75 ml grädde
  • 150 gram mandelpotatis
  • 0,25 kruka(or) färsk persilja

Gör så här:

  1. Skala och koka mandelpotatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av.
  2. Värm grädde, mjölk och smör i en kastrull tills smöret har smält. Pressa ner potatisen med potatispress i en kastrull.
  3. Tillsätt vätskan och rör till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll av vätskan från svampen och hacka den grovt. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt dem fräsa mjuka i lite smör.
  5. Tillsätt skav och svamp. Låt det fräsa i ytterligare någon minut.
  6. Tillsätt örter, madeira och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar, låt allt sjuda några minuter.
  7. Strö över hackad persilja och servera med mandelpotatispuré och rårörda lingon.

Del av menyn den 9 januari 2021: Slutkladdat!

Mer av samma, typ:

Pasta al pollo på Opponentens vis
Alvas färgglada fisksoppa
Orange Chile Chicken
Klassisk surströmmingsklämma

Arkiverad under: Huvudrätter Taggad som: Potatis, Ren, Svamp

« Croque Monsieur
Kladdkaka med vispad grädde »

Senaste noteringarna!

Noteringar den 10 oktober 2020

Därvarande: Fumadoren, Punghållaren, Ankaret, P:r Pinus, Ferrocavallo, Båtsman, Oreraren, Viking, Vivören §1 Mötets öppnande I Kryzzets frånvaro leds dagens … [Läs mer...]

[Alla protokoll...]

På skivtallriken snurrar det här…

Musik den 10 april 2021: Crupsês att Rulla Crêpes

Musik den 16 mars 2021: Simma lugnt

Musik den 13 februari: Hörs jag?

[Mer av Bertils musik...]

De senaste kommentarerna

  • Viking om Majmötet 2021
  • Punghållaren om Majmötet 2021
  • Fumadoren om Majmötet 2021
  • båtsman om Majmötet 2021
  • Ankaret om Majmötet 2021

Hemma hos Bertil

  1. Majmötet 2021

    8 maj kl. 15:00 - 18:00

Visa alla Evenemang

Login för alla med lemmar

Profilbild

Med lem? Logga in här!

Bertil själv

Bertil Brew, föreningens grundare och mecenat (ej att förväxla med sin schlagerstjärne-nästan-namne).

Bertil Brew
(ej att förväxla med sin
schlagerstjärne-nästan-namne)
föreningens grundare
och mecenat.

F_icon.svg

Om oss

Kryzzet fungerar som ex libris (f d läskunnig). Bothnian Bay Beer Brewers är en alldeles särskilt ideell förening vars syfte är att genom jäsning förädla vatten, malt och humle till öl. Kryzzet fungerar som ex libris (f d läskunnig) och föreningens ansikte (nåja) utåt. Kallar till marsch & möte. Bestämmer dag-ordning och allt annat viktigt.

Bertil vet vem du är…

Hur vi behandlar personuppgifter.

Även solen…

Om du, till äventyrs och mot all förmodan, skulle upptäcka något fel på Bertils Bästa Sidor (de du läser i detta nu) - skicka ett mejl till Ankaret (Om du skickar med ett lämpligt belopp i små, omärkta sedlar får du troligen svar snabbare)

Copyright © 2021 Bothnian Bay Beer Brewers · Logga in