Det här behöver du (som huvudrätt, ca 4 personer eller som förrätt, ca 8 personer):
Blodpannkaka
- 3 dl renblod, alt. grisblod
- 3 dl vatten eller buljong
- 3 smörfrästa finhackade lökar
- 5 dl vetemjöl
- 0,5 dl sirap
- 1 msk malen kryddpeppar
- 1,5 msk salt
- Smör
Messmörsås
- 200 gr lättrökt renfett eller suovas
- 1 dl messmör
- 1 dl grädde
- smör
Rårörda lingon och hjortron
- 3 dl hjortron
- 3 dl lingon
- 3 dl socker
Gör så här:
Blodpannkaka: Hacka och fräs lök i smör ställ åt sidan. Vispa ihop de övriga ingredienserna till en slät pannkakssmet. Blanda i den frästa löken och låt alltihop stå och svälla ett tag 10 min. Grädda som vanliga tunnpannkakor.
Messmörsås: Strimla tunt och fräs köttet. blanda i grädde och messmör. Låt småputtra en stund
Rårörda lingon och hjortron: Rör ihop bär och socker, låt stå ett tag.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.