Augustimötets valrörelseanknutna tema “Det dukade (brännvins)bordet”, uppmärksammades även av Bertil Brew, föreningens grundare och mecenat. När kocklaget anlände till lokalen låg ett meddelande på bordet;
Hej Pojkar
Trevligt att ni är tillbaka efter sommaruppehållet. Lämnar några paket vars innehåll passar till månadens tema, Ett dukat brännvinsbord. Synd att vi inte hann träffas denna gång heller men jag behövdes på annan plats.
Håll till godo, till vänster, och i största möjligaste mån, i en öl.
Bertil
Paketet visade sig bland annat innehålla ett antal öl från vårt södra grannlän för utprovning.
– Det uppskattades, säger Punghållaren, som serverade godsakerna. Sven Drufva tog till och med sin provsmutt med i bastun för att ingen skulle sno den.
Dukat bord
Dessutom innehöll paketet en alldeles särskilt välfunnen gåva till
augustimötet. En specialdesignad bordduk med brännvinssånger.
– Det uppskattades, säger GPS, ledare för duklaget. Vi hade just dukat klart när Viking öppnade paketet. Nu fick vi en välbehövlig övning i att duka om. Duka under kunde vi ju sedan tidigare.
Läckerheter på bordet
På menyn stod denna gång endast brännvinsbordsanpassade läckerheter. Inga hors-d’œuvre, smårätter eller fina pastejer. Och inte en grönsak så långt ögat nådde.
– Det uppskattades, säger Fumadoren. Sånt ska sparas till bättre behövande. Göran Perssons kor till exempel.
Förr i tiden kunde brännvinsbordet inte sällan ätas under fem-sex timmar och augustimötet var inget undantag.
– Det uppskattades, säger Båtsman, en av de tongivande i kocklaget. När man har lagt ner så mycket arbete i köket som vi har gjort, vill man naturligtvis att maten uppskattas. Sen tar det ju extra tid när man måste dricka sig igenom tre sorters snaps.
Detta var menyn, tillagad av:
- I bastun: Vivörens ölkorv på pumpernickel.
- Brännvinsbordet: Poröst smör med pepparrot. Västerbottensost, Prästost, Kryddost. Rökt makrill. Rökt sik. Rökt strömming. Inlagd sill med pepparrot och ingefära. Bertils nubbesill. Branteviks kryddströmming. Glasmästarsill. Bertils gubbröra. Knäckebröd, kavring, tunnbröd. Saltad rättika. Inlagd saltgurka. Flatrökt sidfläsk. Spickeskinka. Rökt älgstek. Rökt renhjärta. Gravat reninnanlår. Lysholms Linie Aquavit. Oskar II:s Buffetsnaps. Renat. Pilsner Urquell.
- Kaffe. Eau-de-vie.



Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.